В съвременните автомобили се правят какви ли не подобрения и

...
В съвременните автомобили се правят какви ли не подобрения и
Коментари Харесай

Промяна в плана - защо Volkswagen връща физическите бутони

В актуалните коли се вършат какви ли не усъвършенствания и нововъведения, като едно от главните неща, които се следят, е дигитализирането на кабината.
 Андрес Минд: за какво да създадеш дизайна на Bentley Batur е по-лесно, в сравнение с този на Volkswagen ID2.all
Защо да създадеш Bentley е по-лесно, в сравнение с Volkswagen

Подробности от кухнята от основния дизайнер Volkswagen

Физическите бутони стават все по-малко, а има модели, в които те безусловно липсват. Volkswagen също се опита да сведе бутоните до най-малко, само че наподобява това ще се промени.

Пред Autocar интериорният дизайнер на компанията Дариус Ватола съобщи, че Volkswagen се вслушва в противоположната връзка от клиентите си и по тази причина ще върне някои физически бутони.
 Снимка 646991

Това ще се случи в концепта ID.2all  и ще бъде заложено и в бъдещите модели. Оказва се, че най-много в Европа има много недоволства към метода, по който работят тъчскрийн екраните в колите и хората желаят да има повече физически бутони за по-голямо улеснение.

Оплакванията започнаха с ID.3 и в осмата генерация на Golf. През лятото изпълнителният шеф на Volkswagen Томас Шафер призна, че дизайнът на екрана е основал съществени проблеми на Volkswagen и се е отразил отрицателно на лоялността на потребителите.
 Съкращенията, които Volkswagen подхваща, с цел да се оправи с конкуренцията
Защо от Volkswagen считат, че са неконкурентоспособни

Проблемите не престават

Ето за какво проектът се трансформира и в ID.2all ще има няколко бутона с подсветка и то същински, а не такива със сензорен екран. С ще се снабдят климатикът и ръководството на екрана. Като те ще се намират под сензорния екран.

Инфотеймънтът обаче ще си остане със сензорни контроли. " Клиентите ни в Европа имат друго виждане спрямо тези от останалите пазари по света и желаят повече физически бутони ", допълва Дариус Ватола.
 Снимка 646992

Освен това, Volkswagen ще се стреми да отстрани твърдата пластмаса, кожата, хрома и лепилото от интериора на колите си като част от проекта за по-голяма резистентност на марката.

Ето за какво съвсем всяка повърхнина в ID.2all ще бъде мека на досег, като се смесват разнообразни тъкани и алкантара. Ще бъде лимитирано и потреблението на някои дървета и метали. С предстояща базова цена от  около 25000 евро в интериора на ID.2all евентуално няма да има доста материали от висок клас.
 Volkswagen в Норвегия - по кое време стопират продажбите на коли с мотор с вътрешно горене
Страната, в която Volkswagen стопира да продава коли на бензин и дизел

Бъдещето е тук

Интересното е, че екраните ще поддържат разнообразни тематики, което значи, че можем да създадем по този начин, че като графика да наподобяват ретро като в първия Golf да вземем за пример. ID.2all се очава да влезе в произвеждане през 2025 година, като също по този начин да разполага с 223 к.с. и пробег от към 450 км.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР