В Съвета за сигурност на ООН късно снощи е било

...
В Съвета за сигурност на ООН късно снощи е било
Коментари Харесай

Съветът за сигурност на ООН ще заседава за Сирия

В Съвета за сигурност на Организация на обединените нации късно нощес е било реализирано съглашение през днешния ден да се организира съвещание на съвета след известията за химическа офанзива в Сирия, съобщи Ройтерс.

Първо Русия през вчерашния ден изиска с викване на съвета поради " интернационалните закани за мира и сигурността " , въпреки че съответната тематика за разискването не е напълно ясн а, оповестиха през днешния ден дипломати, представени от Ройтерс.

Минута по-късно Съединени американски щати, Франция, Англия, Швеция, Полша, Холандия, Кувейт, Перу и Кот д'Ивоа р също желаеха съвещание на съвета за разискване на офанзиви с химическо оръжие в Сирия.

" Съветът за сигурност би трябвало да се сплоти и да изиска неотложен достъп за специалисти, които да окажат първа помощ, а също по този начин поддръжка за без значение следствие , което да откри какво се е случило, и да потърси отговорност от отговорните за този свиреп акт ", сподели американската непрекъсната представителка в Организация на обединените нации Ники Хейли.

Председателят на съвета през април - посланикът на Перу , в началото насрочи за понеделник сутринта съвещание по отношение на химическата офанзива , и друго з аседание за понеделник следобяд по настояването на Русия. Дипломати обаче оповестиха, че Р усия упорства нейната среща да бъде първа, тъй като нейното искане е подадено по-ран о. В последна сметка въпреки всичко, в случай че се съди по последното известие, съвещанието ще бъде едно.
 
Междувременно френският президен т Еманюел Макрон в телефонен диалог с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп е осъдил химическите офанзиви в Сирия, се споделя в известие, поместено на уеб страницата на френския държавен глава, съобщи ТАСС. Двамата п резиденти са си разменили информация, която " удостоверява потреблението на химическо оръжие " и са настояли " всички отговорни за това да бъдат открити " .

Те се договорили за съгласуване на дейностите си в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

В изказване от Белия дом във Вашингтон, представено от Франс прес, се споделя, че в телефонния си диалог двамата държавни глави са се оповестили за " общ и мощен отговор " и че държат режима в Дамаск за виновен " за тези продължаващи нарушавания на човешките права ".

По преценка на американските управляващи в обкръжения от сирийските държавни войски град Дума в Източна Гута е било употребявано химическо оръжи е, само че Съединени американски щати към момента прецизират детайлности по офанзивата , оповестиха доскоро американски държавни източници, представени от Ройтерс.

Преценката е била направена " с известна степен на убеденост ", обявиха източниците, които обаче се въздържаха да назоват виновника за химическата офанзива в събота, при която съгласно медицински филантропични организации са били убити десетки хора в Дума.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР