В състава на руската делегация, пристигнала заедно с Путин, участват

...
В състава на руската делегация, пристигнала заедно с Путин, участват
Коментари Харесай

Засяга България Пряко! Развръзката След Историческата Среща Между Путин И Ердоган!

В състава на съветската делегация, пристигнала дружно с Путин, вземат участие 8 министри, началникът на генералния щаб на съветската войска и шефовете на Газпром, Роснефт, Алфабанк.

На съвещанието на Съвета за съдействие Путин изрази удовлетворение, че през 2017 година комерсиалният продан сред двете страни се е нараснал с 40 % и е достигнал 22 милиарда $, а взаимните вложения се приближават до 10 милиарда $ от всяка от страните.

" Съветът за съдействие има значима задача - да обезпечи съгласуваност на руско-турското партньорство в най-различни области на правилата на взаимно почитание, пълноправие и отчитане на ползите на другата страна ", уточни съветският президент.

Путин сподели още, че измежду целите на съдействието е доставката на съветски зенитно-ракетни системи С-400 Триумф в Турция, а на идната среща на междуправителствена комисия ще бъдат разисквани вероятностите за по-нататъшно доставяне на Турция със модерна съветска военна продукция.

По-рано през днешния ден Путин и Ердоган участваха посредством видеоконферентна връзка в церемонията за полагане на основите на първата турска АЕЦ, за чието създаване Турция и Русия подписаха междуправителствено съглашение през 2010 година.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР