В същото време общите разходи на работодателите за един отработен

...
В същото време общите разходи на работодателите за един отработен
Коментари Харесай

Засяга Всеки Един Българин! Със Заплатите В България Се Случва Немислимото! Ето Какво Ни Чака!

В същото време общите разноски на работодателите за един отработен час от наетите от тях лица (включващи налози, заплати и други разноски) се усилват в еврозоната с 2,4% след покачване с 2,3% през предходното тримесечие, а в границите на Европейски Съюз растежът се забави до 2,6% от 2,8 на 100.

Аналогичното изследване на Евростат за България пък демонстрира доста по-рязко ускорение на растежа на заплатите през първото тримесечие на 2019-а година до 12,7% след тяхно нарастване с едвам 4,8% в края на миналата година. По-силен напредък в границите на Европейски Съюз е регистриран само в Румъния (повишение на заплащането на труда с 16,4%).

Общите разноски за труд за един отработен час в нашата страна също нарастват доста мощно с цели 12,9% по отношение на първото тримесечие на 2018-а година и след покачване с едвам 5,1% през четвъртото тримесечие на миналата година. И тук нашата страна е изпреварена само от Румъния, където общите разноски за труда нарастват през първото тримесечие с 16,3 на 100.

Данните на Евростат демонстрират, че най-солидно повишение на заплатите в България през интервала януари - март 2019-а година е регистрирано в областта на услугите (скок с 13,1% на годишна база), следвана от промишлеността (увеличение с 11,0%) и строителството (с 8,3%).

Общите часови разноски за труд също записват най-солиден скок в бранша на услугите (повишение с 13,1%), следван от промишлеността (с 11,4%) и строителството (повишение с 8,4%).
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР