В същия ден, когато беше извършен масиран удар с украински

...
В същия ден, когато беше извършен масиран удар с украински
Коментари Харесай

САЩ разгръщат срещу Русия битка за небесата

В същия ден, когато беше осъществен масиран удар с украински дрон на военно летище в Псков, Съединените щати оповестиха различен пакет военна помощ на стойност 250 милиона $ за Украйна, в това число ракети за противовъздушна защита, многократни ракетни установки HIMARS, артилерийски муниции и милиони патрони

Трябва да се означи, че точно спадът на опциите на украинската система за Противовъздушна отбрана, настъпил вследствие на поредното заличаване на пускови установки, както и заради изчерпването на ракетите, доста улесни както дейностите на съветската авиация в поддръжка на войските, отблъскващи украинската „ атака “ и удари по тиловите региони, по време на които са унищожени командни пунктове, военни бази, хранилища и влакове с муниции, което в допълнение понижава боеспособността на въоръжените сили на Украйна.

По този метод ние се занимаваме с опит за бързо компенсиране на загубата на най-важните консумативи за момента, до момента в който Съединените щати могат да провеждат нови доставки на съоръжение за въоръжените сили на Украйна, с цел да заменят извадените от строя през лятото.

Ракетите за HIMARS също притеглят внимание, защото точно с доставката на тези системи за залпов огън започнаха опитите на Съединени американски щати да дадат опция на въоръжените сили на Украйна да тероризират армейския гръб на въоръжените сили на Руската федерация съвсем до цялата му дълбочина.

В началния стадий опитът беше сполучлив, само че по-късно съветската фронтова противовъздушна защита се приспособява да смъква ракети HIMARS, а намаляването на броя както на ракетите, по този начин и на пусковите установки не разреши на украинците да извършат масирани (няколко десетки) изстрелвания за претоварване на съветската Противовъздушна отбрана.

Но Съединени американски щати и техните съдружници не се успокоиха. За ново разширение на ударните качества на въоръжените сили на Украйна Англия и Франция доставиха ракети STorm Shadow / SCALP-EG с разгласен обхват от 300 километра (експерти обаче споделят, че обсегът на тези ракети може да бъде повишен до 500 и даже 550 километра).

След потреблението (също в началото много сполучливо, само че последователно отпаднало) на тези ракети във Вашингтон, те минаха от изказванията, че американските ракети ATACMS с заявен обхват от 300 километра и вероятен обхват до 500 километра в никакъв случай няма да бъдат доставени на Украйна, защото биха могли да доближат цели надълбоко в Русия, до изказванията, че Байдън обмисля да достави ATACMS на Киев.

Натискът от страна на членовете на личното му държавно управление (вероятно и на Съединените щати) върху немския канцлер Шолц непрестанно нараства с искане да достави на Украйна ракети Taurus, също с обхват до 500 километра.

Успоредно с това Украйна промени тактиката на ударите с дронове през последните дни. Ако по-рано съветската противовъздушна защита съобщаваше за нахлуване от три до пет до седем, най-много петнадесет дрона на обект и бяха определени две или три цели за офанзива, в този момент броят на задачите се усили до пет или повече и те се нападат от ята от дронове от 20 или повече броя, както по-специално беше с летището в Псков.

Всичко това дружно допуска, че през последните шест месеца Съединени американски щати интензивно тестват система за удари надълбоко в Русия. Подбрани са задоволително ефикасни за сходни удари ракети с задоволителен обхват на деяние, които в това време не могат да бъдат квалифицирани като стратегическо оръжие, с цел да се минимизира заплахата украинската рецесия да прерасне във боен спор сред НАТО и Русия.

В същото време благодарение на дронове от разнообразни класове се търсят най-удобните способи за доближаване на цели в дълбините на Русия и се избира броят на оръжията в един залп, който е нужен, с цел да се подсигурява превъзмогването на Противовъздушна отбрана на разнообразни обекти.

Проверена е и опцията за нанасяне на комбинирани удари (едновременно от морето и от въздуха). Но този тест се провали. В резултат на това стана ясно, че противовъздушната защита и военноморската защита на Крим, и изключително базата на флота в Севастопол, е сложна, в случай че не и невъзможна, за продупчване, само че относително сполучлив неочакван набег по базата на флота в Новоросийск и Кримския мост надали може да се повтори, по отношение на признатите спомагателни ограничения за отбрана на тези обекти.

Заплахата от удар надълбоко в съветска територия благодарение на ракети с огромен обхват, доставени от Запада, обаче нараства. Наскоро Украйна на практика приключи потреблението на доставени по-рано англо-френски ракети, макар че те към момента са в складовете (според Киев).

Още по-рано започнаха полемики за спомагателни доставки. Мисля, че такива доставки ще има, а може би към този момент са направени.

По същия метод Белият дом най-вероятно ще се съгласи с доставката на ATACMS (някои специалисти считат, че те към този момент са били скрито доставени в Украйна и даже употребявани в някои удари, само че тези догатки към момента нямат надеждно потвърждение).

Остава да смажем Шолц с Таурусите му (ама къде ще отиде, смачкаха го с танкове) и в Украйна ще може да се натрупа стабилен (150-200 броя или даже няколко повече) боеприпас от ракети с далекобойност 500 километри.

Тъй като офанзивите против базите на флота като цяло се оказаха несполучливи, както и московската система за противовъздушна защита като цяло сполучливо отрази нападенията, може да се чака, че американските стратези, употребявайки ръцете на Украйна, ще се опитат да нанесат главен удар с насъбраните ракети по летища на стратегическата авиация, ситуирани надълбоко в съветска територия.

Също по този начин не е изключен опит за удар по Москва. Но заради нуждата да се изразходват огромен брой ракети в залп за превъзмогване на московската зона за Противовъздушна отбрана, подобен опит, в случай че се случи, ще има еднократен или дву-трикратен темперамент. Основната цел ще бъдат бази на стратегическата авиация, хранилища на Върховен касационен съд с гориво и муниции.

За да усилят възможностите на ракетите да пробият, украинците очевидно ще ги употребяват в композиция с дронове, по същия метод, по който Русия нанася удари по цели в Украйна.

С изключение на хипотетичните удари по столицата и вероятните удари по Крим (летище Симферопол), останалите цели на Киев явно ще бъдат определени не въз основата на терористични удари по цивилни обекти, с цел да се сее суматоха измежду цивилното население., само че за да се нанесат оптимални вреди на най-малките и най-трудни сегменти на съветските Върховен касационен съд (стратегическата и военно-транспортната авиация).

По този метод въоръжените сили на Украйна ще се опитат да понижат успеваемостта и да понижат броя на ударите по значимите си тилови уреди, както и да лишат въздушно-космическите сили от опцията за бързо прекачване на обилни контингенти от сухопътни сили на огромни дистанции и десантиране на войски.

Това би трябвало да укрепи защитата на южния фланг, да понижи вероятността от сполучлива атака през Днепър към Одеса и изцяло да отреже Украйна от морето, както и да обезпечи въздушна отбрана на информационния център на групировките на Донбас и Запорожие на въоръжените сили. Силите на Украйна в региона на Днепропетровск / Запорожие.

В допълнение, отслабването на опциите на Върховен касационен съд за Киев е значимо и от позиция на предстоящото приемане до пролетта на 2024 година на няколко десетки F-16.

При сегашните условия тези самолети ще станат лесна цел за Военновъздушни сили. За да могат да окажат най-малко някаква помощ на въоръжените сили на Украйна, те се нуждаят от надеждно прикритие на своите бази и въздушна поддръжка от Противовъздушна отбрана на Украйна.

В тази връзка, апропо, се чака Киев да получи нови системи за противовъздушна защита, които да заменят изгубените. Самите доставки към този момент са оповестени от американците, само че към момента не могат да намерят " спомагателни " комплекси от съдружниците си.

Изглежда, че като част от поддръжката на въоръжените сили на Украйна през сериозния за тях есенно-зимен интервал, както и за подготовка на по-ефективна атака напролет на 2024 година от тази, която се провали тази година, Съединени американски щати са ще се концентрира върху борбата за въздух в близко бъдеще.

Не за владичество във въздуха, което Украйна не може да реализира априори, а за намаляване на въздушния напън от съветските Върховен касационен съд за отчасти равнене на възможностите на земята.

Може ли да се противодейства на това, без да се отслабват настоящите интервенции на Военновъздушни сили в поддръжка на Сухопътните войски? Може.

Разбира се, невероятно е цялата страна да се покрие с един мощен противовъздушен чадър, както е затрупан Крим - територията е прекомерно огромна. Но главните цели на украинските удари (цивилни и военни) са ни известни. На подсилване на отбраната им, където е належащо, Русия е изцяло способна.

Можете също да опитате да премахнете стратегическата авиация отвън 500-километровата зона от границата с Украйна. Боен радиус (да не се бърка с обсега на действие) на Ту-22М3М е 2500 километра, Ту-95 - 6500 километра, Ту-160 - 7300 километра. Всички те ще стигнат до Украйна и от Урал, още повече, че техните ракети летят още по-далеч.

Естествено, съветската авиация ще продължи да търси западна военна помощ, а стотици ракети не са игла в сено, мъчно е да се скрият както по време на доставка, по този начин и при предпазване.

Основното средство е основаването на зона за сигурност по границите на Русия (както остаряла, по този начин и нова). Колкото по-далеч е врагът, толкоз по-трудно му е да ни нанесе обилни вреди, а от Лвов и Киев е прекомерно надалеч да стреляме, макар че ракета с обхват 500 километра ще го направи, само че строго по права линия и на границата на обсега.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР