В САЩ ще извършена 13-ата и последна за управлението на

...
В САЩ ще извършена 13-ата и последна за управлението на
Коментари Харесай

В САЩ бе изпълнена 13-ата и последна за мандата на Тръмп смъртна присъда

В Съединени американски щати ще осъществена 13-ата и последна за ръководството на президента Доналд Тръмп екзекуция, заяви Асошиейтед прес. Това е най-големият брой смъртни санкции, изпълнени по време на който и да е президентски мандат за повече от 120 години, отбелязва организацията.
Дъстин Хигс, на 48 години, бе наказан през 2001 година за ролята си в отвличанията и убийствата на три дами в Мериленд през 1996 година Той бе екзекутиран със смъртоносна инжекция в затвор в Тера Хоут, щата Индиана - единствено пет дни преди встъпването в служба на новоизбрания президент Джо Байдън, който е срещу смъртното наказване.
В последните си минути Хигс, който е негър, още веднъж съобщи, че е почтен и не е нареждал да бъдат убити дамите, съобщи Ройтерс. Съучастникът на Хигс, признал, че е прострелял жертвите, бе наказан на пожизнен затвор, само че Хигс получи смъртна присъда в обособен развой по тази причина, че е провел и направлявал осъществяването на убийствата. Той обаче твърдеше, че не е давал разпореждане дамите да бъдат убити.
Министерството на правораздаването възобнови предходната година осъществяването на смъртни санкции след 17-годишно спиране. Броят на изпълнените по времето на Тръмп смъртни присъди от 2020 е по-голям от всички, изпълнени през предходните 56 години.
Затворниците със смъртни присъди са намалели с близо една четвърт. Най-вероятно никой от оставащите към 50 наказани на гибел мъже няма да бъде скоро екзекутиран, защото Байдън даде обещание, че ще постави завършек на изтезанията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР