В САЩ продължава обсъждането на отмяната на мрежовия неутралитет, решението

...
В САЩ продължава обсъждането на отмяната на мрежовия неутралитет, решението
Коментари Харесай

Возняк и Сърф към конгресмените: Вие не разбирате как работи интернет

В Съединени американски щати продължава разискването на анулацията на мрежовия неутралитет, решението за което може да бъде взето още на следващия ден, на 14 декември.
Според проектите на американските управляващи, провайдърите ще могат да разделят интернет ресурсите на зони, в които ще работят разнообразни условия, ще има друг достъп и ще се заплащат разнообразни цени. Гугъл и Фейсбук подлагаха на критика плана, а в този момент хората основали настоящия интернет, разгласиха отворено писмо.

Писмото е подписано от 20 души, измежду които интернет пионерите и значимите фигури от актуалния софтуерен и теоретичен свят. Сред тях са един от бащите на Глобалната мрежа Винт Сърф, съоснователят на Apple Стив Возняк, създателят на интернет Тим Бърнърс Ли и други. Още при започване на писмото се споделя, че служителите и Федералната комисия по връзките на Съединени американски щати просто не схващат по какъв начин работи интернет.

В писмото се споделя, че желанието за анулация на мрежовия неутралитет приказва за тотално недоумение метода на работа на интернет. Специалистите показаха отчет, квалифициран от 200 експерти и разработчици, които са създали интернет подобен, какъвто го познаваме през днешния ден. Според техните думи, те са основали един свободен интернет, който е наличен за всички и никой няма правото да го лимитира.

Към сегашен ден Съединени американски щати съблюдава мрежовия неутралитет – всеки уеб страница е с идентичен достъп при идентична цена. Но се сътвори мнение, че неутралитетът пречи на бизнеса.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР