В САЩ отново бе застрелян човек по време на полицейска

...
В САЩ отново бе застрелян човек по време на полицейска
Коментари Харесай

Полицаи в САЩ убиха чернокож мъж с 96 изстрела за 41 секунди

В Съединени американски щати още веднъж бе убит човек по време на полицейска инспекция: в Чикаго негър водач на автомобил беше погубен от четирима служители на реда по време на пътна инспекция в един жилищен квартал с 96 изстрела, създадени за 41 секунди. Сега дебатът за полицейското принуждение в Щатите още веднъж избухна с цялостна мощ, написа немската социална телевизия " ARD ", представена от Bgonair.

Случаят е от 21 март, само че едвам тази седмица Службата за отчетност на полицията в Чикаго (COPA) разгласява записите от боди камерите на служителите на реда, показва в своя обява " Washington Post ". Според COPA 26-годишният водач, чието име е Декстър Рийд, първи е създал изстрел и е улучил един от служителите на реда по ръката, откакто е бил спрян за инспекцията. В резултат останалите четирима чиновници на реда разкрили огън.

Адвокатите на фамилията на Декстър Рийд акцентират, че петимата служители на реда са били в цивилно облекло. От видеозаписите, оповестени в този момент от полийцеската работа, се вижда по какъв начин те се придвижват към автомобила на 26-годишния водач с извадени оръжия. Първоначално те го карат да отвори прозореца на колата, а по-късно и вратата. По данни на полицията той е бил спрян поради това, че не е бил закопчан с колан, осведомят медиите.

От фрагментите излиза наяве, че Рийд явно не следва незабавно условията на служителите на реда в цивилно облекло. Чува се и един изстрел, след което обстановката ескалира стремително. По данни на COPA служителите на реда са отправили за 41 секунди към 96 изстрела към чернокожия млад мъж. Те са траяли да стрелят даже и когато е отворил вратата на колата и е паднал на земята. Декстър Рийд е бил откаран в болница, където е бил разгласен за мъртъв.

Малко по-късно на дясната предна седалка в автомобила му е било намерено оръжие. По данни на COPA въпросните служители на реда са освободени от работа в началото за 30 дни. Разследването по случая продължава, написа DW.

Семейството на убития повдига въпроса за метода, по който е извършена полицейската инспекция. Петимата служители на реда, които са спрели 26-годишния водач, по този начин и не са се показали, съобщи юристът на околните на убития на конференция. Те са били с качулки и бейзболни шапки. Полицейският автомобил също не е бил обозначен като подобен.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР