В САЩ не се обсъжда вариант за приемане на Украйна

...
В САЩ не се обсъжда вариант за приемане на Украйна
Коментари Харесай

САЩ: Няма разговори за приемане на Украйна в НАТО срещу отказ от територии

В Съединени американски щати не се разисква вид за приемане на Украйна в НАТО в подмяна на териториални отстъпки в интерес на Русия, съобщи координаторът по стратегически връзки в Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати Джон Кърби, представен от Униан.

" Няма нищо сходно. Ние към този момент говорихме по какъв начин да помогнем да се откри път към участие. Ние обществено декларирахме, че бъдещето на Украйна е в НАТО, и на срещата във Вилнюс Северноатлантическият съюз поддържа тази вероятност и поддържа концепцията да се създаде път за това допустимо участие. " – разяснява той.

Кърби добави, че в този момент главното внимание би трябвало да се концентрира върху оказването на помощ на Украйна за оптор против съветската експанзия и освобождение на неините територии, " които по праву им принадлежат (на украинците – б.р.) ".

" И те го вършат. Всеки ден те реализират триумфи. Даже те споделиха, че тона не е в такива мащаби и толкоз бързо, колкото би им се желало, само че те реализират прогрес. И ние ще продължаваме да ги поддържаме. Току-що видяхте още едно оповестяване на помощ в областта на сигурността от страна на Съединените щати единствено през тази седмица – върху това сме съсредоточени. " – заключи Кърби.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР