В САЩ има нов конкурент на Черния петък и Кибер

...
В САЩ има нов конкурент на Черния петък и Кибер
Коментари Харесай

Черния петък си има нов конкурент

В Съединени американски щати има нов съперник на Черния петък и Кибер понеделника - Amazon Prime Day - ден, в който платеният абонамент на Amazon дава на потребителите достъп до артикули и услуги, които другояче не биха били налични или костват по-скъпо. Включва и безвъзмездна доставка в границите на два дни. Има и доставка до 2 часа гратис, чрез Prime Now, стрийминг на музика и видео, както и други изгоди.

През април 2018 г. Amazon заяви, че Prime има над 100 млн. клиенти по света.  А 2019 е годината, в която Amazon означи най-хубавия си Prime Day досега, съобщи Inc.com. Компанията продаде 175 млн. продукта до рекорден брой членове на Prime по света. 

През последните 4 години този шопинг празник, който бе стартиран във връзка 20-тата годишнина на Amazon, се разви в двудневно пазаруване с огромни отстъпки на всичко, от устройствата, които работят с гласовия асистент Alexa, до хладилните чанти на Yeti и най-различни други неща. 

И макар че не разкрива общите си продажби, колосът в електронната търговия от Сиатъл означи, че продажбите на трети страни, които са най-вече от самостоятелни дребни и междинни бизнеси, са се удволили за интервала до 2 милиарда $.

Собственикът на бижутерската компания Tahmi например коментира, че е имала близо 300% нарастване на продажбите в съпоставяне със същото време на предходната година, макар че отхвърли да цитира детайлности. Нейната компания, основана в Айова, оферираше 30% понижение от най-продаваните си артикули в деня преди Prime Day и 25% понижение от цената на избрани артикули по време на самия Prime Day. Тя прибавя, че двата дни общо са съставили към половината от продажбите ѝ по време на Черния петък. Подозира, че нейните артикули може да са по-привлекателни за купувачите в края на годината, в сравнение с през лятото.

" Това стартира да конкурира Черния петък за доста бизнеси, също и като бранд. Потребителите стартират да чакат огромни покупко-продажби по време на Prime Day, както чакат такива и на Черния петък ", изяснява Карли Стайн, основен изпълнителен шеф и създател на компанията от Торонто Beekeeper`s Naturals. 

Няма значение какъв брой огромна е вашата компания или дали сте даже продавач в Amazon - календарите за търговия на дребно в този момент се въртят към Prime Day толкоз, колкото и към обичайните празници, твърди Ананд Сидики, вицепрезидент разбори в основаната в Ню Йорк компания за проучвания Captify. Той отбелязва, че даже главните съперници на Amazon - Target, Best Buy и Walmart - са били домакини на лични дни на продажби към Prime Day. При Target, да вземем за пример, не е било нужно дадена компания да е член, с цел да постига сделки на неговия уебсайт.

" Конкурентите на Amazon освен копират 48-те часа горещи покупко-продажби от Amazon, те основават свои лични събития, с цел да могат потребителите да ги чакат. И това работи ", споделя той. Така трите компании следят покачвания в онлайн търсенията през този интервал. Best Buy отхвърли да даде резултати от продажбите, а Target и Walmart не са дали отговор на молбата на Inc. за данни за продажби.

Сега, откакто продажбите по време на Prime Day свършиха, сполучливите търговци на дребно в Съединени американски щати би трябвало да схванат по какъв начин да задържат инерцията от покупките в границите на идната половин година на пазара, разясняват още специалисти. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР