В САЩ демократите все по-активно поддържат открита расистка дискриминация, която

...
В САЩ демократите все по-активно поддържат открита расистка дискриминация, която
Коментари Харесай

Fox News: В САЩ хората продължават да бъдат оценявани не по личните им качества, а по цвета на кожата

В Съединени американски щати демократите все по-активно поддържат открита расистка дискриминация, която е станала всеобща по своята същина, предава Fox News. Да се построи общество, което не обръща внимание на цвета на кожата не стана допустимо, освен това въпроса за расовата или джендърна принадлежност продължава да играе значима роля.

Поддръжката на открита расистка дискриминация измежду демократите пораства с всеки минал ден. Към сегашен ден тя всъщност стана всеобхватна, макар, че надали някой в миналото ще приказва за нея.

Не толкоз от дълго време, а точно през вчерашния ден заместител редактора на раздела „ Мнение “ на изданието Huffington Post Хлоя Ейнджъл в Twitter се похвали, по какъв начин нейната компания приема или отхвърля създателите, основавайки се на цвета на кожата им, а не на това какво пишат.

Ейнджъл разгласява следния туит: „ Втори месец раздела „ Мнения “ в Huffington Post е съвсем завършил. През този месец ние имахме следните задания: по-малко от 50% бели създатели (направено!), количество представители на Азия, сравнимо или превишаващо количеството американци (направено!), повече трансджендъри или създатели с небинарна идентичност* (направено, само че би ми се желало да подобрим резултата) “.

Хлоя желае да усъвършенства резултата. Лари Едлър е радиоводещ и просто умен човек. Той е с нас довечера. Лари, аз мислех, че хората не би трябвало да вършат сходни заявки. Според мен никой не желае да живее в страна, където за теб съдят извънредно по такива фактори, които не можете да контролирате. Как стигнахме до това?

ЛАРРИ ЕЛДЪР, радиоводещ: Добър въпрос. А аз мислех, че задачата се е състояла в това да имаме общество, което не обръща внимание на цвета на кожата, където хората се правят оценка, опирайки се на техните личностни качества, а не на цвета на кожата им. Но допускам, че това не е по този начин, когато се отнася до демократите. Тази жена съобщи, че те са постигнали всички сложени пред тях цели в многообразието. Както разбирам тя е бяла жена. Означава ли това, че тя е подготвена да отстъпи своя пост на по-квалифицирана или на просто квалифицирана цветна жена?

Или на по-ниско квалифицирана?

Не, несъмнено, че не. Такива въпроси въобще в никакъв случай не се повдигат. Съдейки по моя опит, хората, които ползват това в живота на практика постоянно са бели, само че те в никакъв случай не отнасят себе си към тази категория. Те в никакъв случай не се отхвърлят от своите топли местенца, от своята ненапрегната работа с безпричинно висока заплата поради това, да оказват помощ на другите./pogled.info
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР