В съобщение, разпространено днес, и на свикана по този повод

...
В съобщение, разпространено днес, и на свикана по този повод
Коментари Харесай

Бившият австрийски канцлер Кристиан Керн се оттегля от политиката

В известие, публикувано през днешния ден, и на свикана по този мотив изключителна конференция Кристиан Керн, досегашен началник на Австрийската социалдемократическа партия - най-голямата опозиционна партия в страната, заяви, че се отдръпва от партията и от всички партийни постове. Това обезсмисля и оповестеното желание на Керн да се кандидатира като лидер на листата на социалдемократите на изборите за Европейски парламент следващата година, съобщи Българска телеграфна агенция.

Само преди десетина дни Керн напусна поста на партиен началник и в това време отпред на австрийските социалдемократи застана Памела Ренди-Вагнер, която към този момент бе утвърдена от партийното управление и се чака да бъде публично определена на ексклузивен партиен конгрес, плануван за ноември.

Кристиан Керн отстъпи партийното водачество, откакто от най-тесни партийни кръгове до медиите изтече информацията, че той е споделил своето желание да се кандидатира следващата година за водач на социалдемократическата секта на изборите за Европейския парламент.

Намерението си да се отдръпна въобще от политиката през днешния ден Кристиан Керн обосновава с персоналното си решение да се отдръпна от професионалната политика, с цел да остави своята наследничка да работи, без да усеща непозната настойчивост. Своето бъдеще някогашният канцлер вижда в частния бизнес, откъдето идва - преди да заеме партийния пост Керн беше началник на австрийските железници.

Керн отбелязва, че изборите следващата година ще бъдат " борба на борбите ", само че през последните седмици е претърпял вътрешнополитическо блъскане и най-сетне " спор с взор през ключалката ". Подобно развиване е застрашено да потъне в дребни интриги. Още повече, че става дума за десетки интриги. " Благодарността не е политическа категория ", заключава Керн. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР