В Съединените щати демократи и републиканци обявиха, че са постигнали

...
В Съединените щати демократи и републиканци обявиха, че са постигнали
Коментари Харесай

Републиканците и демократите в САЩ се разбраха за границата

В Съединените щати демократи и републиканци оповестиха, че са постигнали кардинално единодушие за по тематиката " сигурност по границите ". Очакванията са до последващо прекъсване на работата на федералното държавно управление да не се стигне.

Споразумението сред демократи и републиканци е реализирано след няколкочасови договаряния при закрити врата във Вашингтон. Основният спор сред двете партии в американския Конгрес беше за лимита на броя на арестуваните противозаконни имигранти и за финансирането на градежа на стена по границата сред Съединените щати и Мексико, за каквото упорства и президентът Доналд Тръмп.

Подробности за наличието на документа не са известни, само че е ясно, че планът за стената няма да получи желаните от Тръмп над 5 милиарда $, а единствено част от сумата. На протест в щата Тексас президентът съобщи, че при всички случаи защитно оборудване ще се строи.
Доналд Тръмп, президент на Съединени американски щати: Вероятно имаме положителни вести, само че кой знае. Ние приготвяме сцената, другари. Знаете какво значи това, нали? Слагаме масата... Правим каквото би трябвало да се направи. Стената се строи. И ще продължи. И върви с бързи темпове. "
Тръмп добави, че не е имал опция да се запознае с документа, само че акцентира, че няма да подпише закон, който ще разреши изтъквам - всеобщо освобождение на престъпно проявени. Държавният глава би трябвало да подпише документа до петък в среднощ - когато краткотрайното съглашение за финансиране не редица държавни служби и организации изтича.

Предишната частична парализи на федералното държавно управление продължи 35 дни - най-дълго в историята на Съединени американски щати, и коства на страната към 11 млрд $.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР