В съдебната зала той изрази съжаление, че е надценил служебната

...
В съдебната зала той изрази съжаление, че е надценил служебната
Коментари Харесай

Бившият полицай, прегазил 7-годишната Моника в Братаница, призна вината си

В правосъдната зала той изрази страдание, че е надценил служебната си активност и по този начин се е трансформирал в палач на едно малко дете, съобщи.  " Не мога да върна времето обратно, колкото и да желая, нямам такава мощ ", сподели Панайотов.

Първата правосъдна инстанция постанови присъда от 4 години 8 месеца затвор. Апелативният съд в Пловдив обаче понижи наказването на 3 години условно. Последва решение на Върховния касационен съд, с което понижената присъда бе анулирана заради " очевидна неправда на наказването " и върна делото още веднъж в Пловдив. Нов състав на Апелативния съд взе решение да го върне на първа инстанция, с цел да се добави обвинителният акт и делото да тръгне изначало. 

Така се стигна до днешното съвещание, преди което родственици и близки на 7-годишната Моника се събраха на митинг пред Съдебната палата в Пазарджик с искане за правдивост.

" Днес стават тъкмо две години и половина. Да намерения какво е направил преди две години и половина и какво е приказвал и в този момент да си удостоверява думите. Да престане към този момент да ни разиграва и да протака тези каузи. Да се признае за отговорен, съдът да реши да му даде присъдата, която е по закон ", прикани Блага Калоферова, майка на починалото дете. 

" Надяваме се да получим ефикасна присъда. Надеждата умира най-после ", сподели пред публицисти бащата на момичето Марин Калоферов. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР