В събота валежите ще продължат, интензивни и значителни по количество

...
В събота валежите ще продължат, интензивни и значителни по количество
Коментари Харесай

Ето какво време ни очаква другата седмица

В събота преваляванията ще продължат, интензивни и обилни по количество ще са в Източна България, там североизточният вятър по-късно денем ще се обърне от север-северозапад.

Минималните температури ще са от 3°-4° в обособени котловини в Югозападна България до 11°-12° в източните региони.

До сутринта в неделя преваляванията в множеството региони за малко ще спрат, ще има и краткотрайни разкъсвания и понижения на облачността, вятърът ще се ориентира от юг-югоизток. Минималните температури ще са най-вече сред 2° и 7°, дневните температури ще се покачат с 3-4 градуса. Още преди обяд ще стартира да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На доста места ще има краткотрайни превалявания, ще прегърми; в Югозападна България има нараснала възможност явленията да са по-интензивни.

В понеделник ще бъде прохладно, вятърът ще е северозападен. Ще има променлива облачност, единствено на обособени места, основно в планините и планинските региони, ще превали временен дъжд. Сутрешните температури ще са без особена смяна, дневните ще доближат 18°-23°.

Във вторник от югозапад ще стартират нови превалявания, които бързо ще обзет страната. Има нараснала възможност, основно в западната половина от страната, да са интензивни и обилни по количество. Вятърът ще се ориентира от изток-югоизток, в Източна България и ще се усили. Сутрешните температури ще са по-високи, само че дневните ще се намалят с 3 до 5 градуса.

В сряда и четвъртък въздушната маса ще остане неустойчива. Ще има и разкъсвания на облачността, повече през първия ден, когато ще се затопли. В следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици, основно в Западна и Централна България, са вероятни и интензивни феномени.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР