В събота Русия ще проведе планови учебни маневри с участието

...
В събота Русия ще проведе планови учебни маневри с участието
Коментари Харесай

Владимир Путин ръководи мащабно военно учение

В събота Русия ще организира планови образователни маневри с присъединяване на нуклеарната триада. Това оповестява Министерството на защитата на Руската федерация, а самото обучение ще бъде под управлението на висшия главнокомандващ въоръжените сили на Русия Владимир Путин.

Към така наречен нуклеарна триада се отнасят стратегическата авиация, междуконтиненталните балистични ракети и нуклеарните подводници.

В преса на съветското МО се показва, че учението е ориентирано към маневри за стратегическо въздържане, а в него ще бъде изпълнен и пуск на балистични и крилати ракети.

В учението ще се включат Въздушно-космическите сили, Южният боен окръг, ракетните войски със стратегическо предопределение, Северният и Черноморският флот.

Учението на стратегическите сили е било планувано предварително в рамките на инспекцията на готовността на структурите на военно ръководство, се показва още в известието.

Новината за идното обучение идва на фона на засилените опасения на Запада, че Русия се готви да нахлуе в Украйна.

Днес украинските държавни сили и проруските сепаратисти оповестиха за засилен обстрел в Източна Украйна за втори следващ ден - ескалация, която Вашингтон и други западни съдружници считат, че може да бъде част от руски предлог за навлизане в Украйна.

Украинският министър на защитата Олексий Резников заяви, че броят на съветските войски към Украйна е достигнал 149 000 души. Той уточни и че Киев ускорява защитата си, само че няма желание да минава в нахлуване против Донбас или Крим.

На фона на скептицизма на Запада пък Русия разгласи, че изтегля още танкове и други бронирани машини от регионите до границата с Украйна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР