В събота членовете на избирателните комисии ще получат комплект от

...
В събота членовете на избирателните комисии ще получат комплект от
Коментари Харесай

ЦИК показва как се броят бюлетините чрез видеозаснемане frognews.bg

В събота членовете на изборните комисии ще получат комплект от устройството със статив, както и два плика - наследник и зелен. Процесът стартира със сканиране на QR код от синия плик в събота за 10 секунди. В неделя членовете на СИК ще би трябвало да сканират и кода от зеления плик. А след това и да снимат и покажат в действително време броенето на бюлетините. От Обществения съвет към ЦИК обаче към този момент оповестиха, че видеонаблюдението няма да може да покаже маркирания избор на бюлетината, а единствено какъв е редът в секцията.

 

Платформата, на която ще се случи това не е основана в България и е предпазена от хакерски офанзиви, увериха от " Информационно обслужване ". " В съботния ден сме приготвили директива с всички стъпки. Ключовото нещо е QR кодът. Тестваме системата, още веднъж се сканира QR кодът. И пробата стартира - той е към 10 секунди и имаме за цел дали има връзка и дали тя е качествена ", сподели Ивайло Филипов, изпълнителен шеф на " Информационно обслужване ".

 

" Независимо от провокациите и при отчитане на обстоятелството, че за първи път това се прави в страната. На всичкото от горната страна това е чужд развой в границите на Европейски Съюз. Нашите проучвания демонстрираха, че в границите на Европа, единствено в Русия има такива дейности. Ние сме се пробвали да предложим вид за осъществяване, който е най-щадящ държавния бюджет. Ще ви напомня цената - близо 6.5 млн. лева ", сподели Георги Тодоров, длъжностен министър на електронното ръководство.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР