В събота адвокатът на бившата съпруга на убиеца на Виола

...
В събота адвокатът на бившата съпруга на убиеца на Виола
Коментари Харесай

Шефката на болницата в Курило, в която е бил Стефан Станев, разкри нови подробности за жестокия убиец, красивата Виола и бившата му жена

" В събота юристът на някогашната брачна половинка на килъра на Виола упрекна лекарите, че не са дали на фамилията никаква информация – дали е безвредно той да се вижда с детето си, откакто напусне клиниката. Ние нямаме право да даваме информация. Така е по закон. Когато Стефан Станев беше при нас, те към този момент бяха някогашни съпрузи. Нали си представяте какво ще стане, в случай че всички някогашни съпрузи желаят информация, която да употребяват в фамилните войни ", изясни пред bTV шефката на държавната психиатрична болница в Курило доктор Цветеслава Гълъбова.

Ние предоставяме информация на институциите – съд, организация за протекция на детето и други, което също е законово регламентирано. Адвокатът на фамилията доста добре би трябвало да го знае. Ние сме лекари, има други институции, които би трябвало да защитят детето и майката, добави тя.



По закон някогашната жена на Станев, който умъртви грубо студентката Виола Николова предходната седмица, е трябвало да съблюдава закона и да насочи документално искане за информация. 3 месеца е бил при нас, лекуван е съответно и е изписан, каквото се случва с всички пациенти. После лекуването му е траяло в амбулаторни условия, с медикаменти, само че той е траял да взема опиати, сподели доктор Гълъбова. Тя изясни, че психологичното разстройство в тази ситуация на Стефан е провокирано от използването на опиати. В такива случаи може да се появи експанзия, само че не е наложително, добави тя.

Убиецът на Виола не е бил освидетелстван, тъй като никой не го е желал. Свидетелството би трябвало да бъде поискано от прокуратурата. Преценката за социална заплаха не се прави от лекарите, сподели Гълъбова и посочи още: „ Болницата не е уведомила съда, тъй като Стаменов е подписал нужната декларация - единодушие за непринудено лекуване. Тя се дава на всеки пациент и единствено тези, които не я подпишат, биваш докладвани в районния съд. Според доктор Гълъбова главният проблем е, че след края на лекуването хората с психологични болести не са обгрижвани по никакъв метод отвън болничното заведение.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР