В събота, 4 юни, от 18.00 часа, в Културен център

...
В събота, 4 юни, от 18.00 часа, в Културен център
Коментари Харесай

Обявяват победителите от първия национален ученически кинофест на церемония в Стара Загора

В събота, 4 юни, от 18.00 часа, в Културен център „ Стара Загора “ ще бъдат оповестени спечелилите в първото издание на Национален конкурс за късометражно кино „ Ученически кинофест – Стара Загора 2022 “.

В конкуренцията взеха присъединяване 22 ленти, зад които стояха екипи от тринадесет града в България. Официалното жури избра дванадесет училищен продукции, които ще бъдат излъчени по време на церемонията и ще се борят за конкурсните награди.

Шест са категориите, в които ще се състезават селектираните филми – за най-хубав филм, режисьор, актриса и артист, сюжет и операторско майсторство. Община Стара Загора е планувала общ награден фонд от 3 хиляди лв. за спечелилите.

Любопитното е, че в комисията на фестивала, с изключение на формалното жури, ще заседава и младежко, което също ще излъчи свои любимци. Входът за събитието е свободен.

Поканата за присъединяване бе ориентирана към всички възпитаници, сред 14 и 19 години, участващи в другите креативен школи, юношески центрове и центрове за личностно развиване, както и клубове към учебни заведения, читалища, неофициални групи. Целта на състезанието е да открие млади кино гении и да даде опция за представянето им пред умело жури и необятна публика.

Организатори на първия училищен коно фестивал в града са Община Стара Загора, Международен юношески център (ММЦ) и Център за поддръжка за личностно развиване (ЦПЛР).
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР