В събота, 2 април, руски войници са отвлякоха етническия българин

...
В събота, 2 април, руски войници са отвлякоха етническия българин
Коментари Харесай

Читател на ФАКТИ от Украйна: Руснаците отвлякоха етнически българин

В събота, 2 април, съветски бойци са отвлякоха етническия българин и някогашен началник на Приморската регионална държавна администрация Сергей Беличев /на снимката/. Това заяви до ФАКТИ читателят ни от Украйна Роман Онишченко.

Сергей Анатолийович Беличев е роден на 6 ноември 1968 година, етнически българин, някогашен началник на Областна държавна администрация в Приморие (2014-2019 г.). На 2 април той е похитен и изпратен в Бердянск (мястото на задържане все още не е известно).

" Моля ви да разпространите това измежду българската общественост и да го доведете до знанието на българското държавно управление, с цел да улесните освобождението на този човек по дипломатически път ", написа Онишченко.

Беличев е деен участник в българското малцинство в Украйна, съдействал за опазването на културата и традициите на българската общественост. Той е направил доста за развиването на село Бановка, където е живял цялостен живот и Приморски регион на Запорожка област, написа читателят.

Информация за ареста е пристигнала от близки на отвлечения, те нямат непрекъсната връзка с него.

Сигналът за отвличането към този момент е подаден на Националната полиция, Запорожската регионална държавна администрация, представители на българската общественост в Украйна, някои публицисти и доброволци.

" Моля, разпространете тази информация и вземете всички вероятни ограничения, с цел да бъде освободен този човек. Спасите живота и здравето му ", написа още Роман Онишченко.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР