В руските медии се случи нещо необичайно. Прокремълският вестник „Комсомолска

...
В руските медии се случи нещо необичайно. Прокремълският вестник „Комсомолска
Коментари Харесай

Руски вестник съобщи за 10 000 убити руски войници в Украйна. Минути по-късно изтри публикацията. 



В съветските медии се случи нещо извънредно. Прокремълският вестник „ Комсомолска правда” разгласява публикация, в която заяви, че 9861 съветски военнослужещи са починали досега в Украйна, а 16 153 са били ранени.

Във федерацията е наложена тотална цензура за протичащото се в Украйна и съветските жертви. Думата „ война” е неразрешена, а всеки, който приказва за съветските жертви, може да бъде наказан. Публикуваният брой на съветски бойци, починали в Украйна (9861), надвишава даже оценките на американското разузнаване. Само минути по-късно „ Комсомолска правда” изтри публикацията и разгласи, че вестникът е станал жертва на „ хакерска атака”.

В началото на месец март съветското министерство на защитата заяви, че 498 военнослужещи са починали в Украйна. Оттогава насам обаче Москва спря да приказва по тази тематика. Украинските въоръжени сили оповестяват, че са умъртвили близо 15 000 съветски бойци, само че е допустимо тук да влизат и потърпевшите. Русия предприе пълномащабна война в Украйна на 24 февруари, която не се движи по проект за Владимир Путин. Русия прави военни закононарушения в Украйна, бомбардирайки всеки ден цивилни цели.


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР