В Русия се изостря ситуацията с пандемията. Само за едно

...
В Русия се изостря ситуацията с пандемията. Само за едно
Коментари Харесай

Русия: рекорден брой инфекции и жертви, в Кремъл бият тревога

В Русия се изостря обстановката с пандемията. Само за едно денонощие са регистрирани нови 890 смъртни случая по отношение на вируса – рекорден брой жертви от началото на пандемията изобщо. Какво се случва?

Само за 24 часа в Русия са умряли 890 души след заразяване с ковид – колкото в никакъв случай преди този момент от началото на пандемията. В петък бяха регистрирани 887 жертви след заразяване с ковид, а през предходната седмица общо 5 пъти беше поставян нов връх на броя на умрелите.

Кремъл: данните са тревожни

Напоследък броят на умрелите по отношение на вируса в Русия постоянно са над 800 души на денонощие, сочат данните. От Кремъл дефинираха това развиване като доста обезпокоително.

Според формалната статистика, дотук по отношение на пандемията са умряли близо 210 хиляди души в Русия. Смята се обаче, че действителният брой на жертвите е много по-висок. А в последно време нараства и броят на новите инфекции – последно за едно денонощие са се заразили 25 769 души. Това е вторият най-голям брой на новозаразените за един ден през тази година.

Без локдаун, невисок дял на имунизираните

Въпреки тревожното развиване управляващите в Русия не възнамеряват нов локдаун. Важи наложителното носене на маски, само че спазването на тази мярка не се управлява поредно. От началото на пандемията в Русия с население от 145 милиона души с ковид са се заразили към 7,5 милиона.

Дотук първата от две нужни дози ваксина са получили към 50 милиона руснаци. Това значи, че отчасти имунизирани са 34 % от популацията на страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР