В Русия може да дойде военна хунта, но е малко

...
В Русия може да дойде военна хунта, но е малко
Коментари Харесай

Военна хунта може да замести Путин, твърди Ходорковски

В Русия може да пристигна военна хунта, само че е малко евентуално тя да се задържи на власт. Това разяснява съветският опозиционен политик Михаил Ходорковски в изявление за Юлия Латинина, заяви News.bg.

Според Ходорковски чеченският водач Рамзан Кадиров и Евгений Пригожин, основател на частното военно формирование " Вагнер ", основават рисков за властта на Путин съюз и първа негова жертва ще бъде военният министър Шойгу.

Според Ходорковски Путин не познава действителната обстановка на фронта - генералите не смеят да сервират на диктатора данни, които няма да му се понравят и могат да го разгневят. " В момента президентът към момента има призрачни очаквания за победа. Той може да реши да употребява нуклеарно оръжие против Украйна, когато разбере, че дефинитивно е изгубил войната и че всички политически жертви са напразни, счита опозиционният политик.

Информацията за различията в Кремъл, оповестена от западните медии, бързо се популяризира в Русия, показва в собствен разбор Институтът за проучване на войната (ISW).

Анализаторите означават, че слуховете за борба в най-близкото обграждане на диктатора " подкопават усещането за власт и надзор ", което Путин усърдно градеше повече от две десетилетия. " След острите рецензии на чеченския началник Рамзан Кадиров и шефа на частната войска " Вагнер " Евгений Пригожин към съветското военно командване някои съветски блогъри започнаха да допускат, че в Кремъл има две фракции ", показва ISW.

Експертите настояват, че Кадиров и Пригожин са част от секта, която се стреми да продължи войната и да реализира идеологическите си цели без значение от цената.

В същото време фракцията, която им се опълчва, се състои от чиновници, които желаят да договарят със Запада, с цел да запазят активите и резиденциите си, само че се опасяват от директна борба с Путин.

Институтът за проучване на войната изяснява, че представянето на фундаментални различия в близкото обграждане на Путин и оспорването на неговите решения, даже и да е безшумно, може да показа диктатора като слаб.

" Истинността или погрешността на тази презентация не е толкоз значима, колкото нейното показване пред аудиторията, на която Путин разчита най-вече за по-нататъшна поддръжка на своята война ", допълват анализаторите.

На 7 октомври в. " Вашингтон пост " разгласява материал, в който член на най-близкото обграждане на Путин непосредствено подлага на критика " забележителните военни дефекти " на съветския президент по време на войната в Украйна.

В същото време други западни и свързани с Кремъл чиновници означават усилване на рецензиите против неприятното ръководство на бойните интервенции и мобилизацията от страна на Путин.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР