В Русия е установен случай на новия „британски“ щам на

...
В Русия е установен случай на новия „британски“ щам на
Коментари Харесай

В Русия е установен случай на новия „британски“ щам на COVID-19

В Русия е открит случай на новия „ английски “ вариант на Covid-19, заяви основният хигиеничен доктор на страната Анна Попова.

В телевизионно изявление Анна Попова уточни, че заразилият се с новия вариант на вируса е съветски жител, който се е прибрал със аероплан от Англия в края на предходната година, съобщи БНР. Той не е имал никакви признаци и към този момент не е инфектиран, сподели Попова и добави, че употребяваните в Русия PCR проби откриват този вирус, а записаните в страната ваксини сигурно пазят от него.

"Вирусът не е станал по-опасен, не провокира по-тежко боледуване, само че най-вероятно е по-заразен, по-контагиозен. Тоест един човек може да болести повече хора, в сравнение с при предходния вид ".

От думите на Попова стана ясно, че заболеваемостта от Covid-19 в Русия е намаляла с 12% през първата десетдневка на януари спрямо последната на декември.

Общият брой на инфектираните от началото на епидемията надвишава 3,4 млн. души. 2,8 млн. от тях към този момент са се излекували. Смъртните случаи са над 62 000.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР