В Русия днес е Ден на национален траур след трагедията

...
В Русия днес е Ден на национален траур след трагедията
Коментари Харесай

Ден на траур в Русия: Хиляди се стекоха до мястото на атентата, за да почетат паметта на жертвите

В Русия през днешния ден е Ден на народен печал след нещастието в " Крокус Сити хол ", където при пукотевица починаха над 150 души, а още толкоз бяха ранени. Всички знамена в страната през днешния ден са спуснати на половина, анулирани са развлекателните мероприятия и занимателните стратегии по малките екрани. Хиляди се стекоха пред мястото на нападението, с цел да поднесат цветя, да възпламенят свещи и да се помолят за починалите. В същото време продължава идентифицирането на жертвите, починали поради избухналия пожар в концертната зала. Много родственици и другари на изчезнали пък дойдоха на място, с цел да потърсят информация за положението на околните си.
Последният път, когато брачната половинка ми Яна се свърза с мен, беше от концертната зала. Местата ѝ бяха на първите редове. Не съм я чувал оттогава. Обиколих всички лечебни заведения, само че нея я няма на никое място.
Игор Погадаев, брачен партньор на изчезнала жена

Междувременно радикалната формация " Ислямска страна " разгласява видеозапис от офанзивата, сниман от нападателите. Записът трае към минута и половина, и демонстрира няколко мъже с замазани лица и изменени гласове, въоръжени с огнестрелни оръжия и ножове във фоайето на концертната зала. Ако се удостовери изрично, че " Ислямска страна " е виновна на нападението в Москва, то това ще е най-смъртоносният удар на групировката в Европа. Припомняме, че през вчерашния ден управляващите в страната обявиха, че 11 души са били задържани, като четирима от тях са имали директно присъединяване в нападението.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР