В Русе започна ваксинирането на деца от 5 до 11-годишна

...
В Русе започна ваксинирането на деца от 5 до 11-годишна
Коментари Харесай

С петокласник започна ваксинирането на деца до 11 г. срещу Covid в Русе

В Русе стартира имунизирането на деца от 5 до 11-годишна възраст против ковид. Имунизациите се вършат след авансово записване в два пункта - в Регионалната здравна ревизия и в болница " Медика ".

Първите деца, които получиха специфичната доза ваксина против Covid, пристигнаха с родителите си в Регионалната здравна ревизия и получиха дарове от имунизационния екип, съобщи БНР.

" Набира инерция записването. Омикронът измисли този метод - да влезе в децата. Така че, хора, имунизирайте децата си, няма да ви дам неприятен съвет. Аз съм педиатър от 1981 година ", прикани доктор Елисавета Светославова, която изготвя графиците и слага имунизациите.

Първото имунизирано дете бе петокласникът от Математическата гимназия Влади, чийто татко е доктор . Двамата споделиха решението си за имунизацията.

" По разбиране. Аз съм сигурен, че това е единственото нещо, което ще ни защищити от заболяване и като цяло от по-нататъшни затруднения ", разяснява бащата на имунизираното дете.

" Според мен просто е хубаво да се имунизираме, с цел да имаме имунитет против този вирус и да можем да се предпазим, тъй като като се разболеем, ще ни е гадно. По-добре да се имунизираме, какво тъкмо ще ни стане? ", сподели на собствен ред Влади.

От Регионалната здравна ревизия са обезпечени и вторите дози от имунизацията за всяко дете. Те ще се ползват в интервал през три седмици.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР