В Русе новият кмет беше обявен в малките часове на

...
В Русе новият кмет беше обявен в малките часове на
Коментари Харесай

Категорична победа за Пенчо Милков от БСП в Русе

В Русе новият кмет беше разгласен в дребните часове на нощта. Пенчо Милков ще е първият кмет на Българска социалистическа партия от 8 години. На какво се дължи това и завръща ли се левицата в локалната власт - вижте повече в директното включване на Александър Марков.

Русе

Според специалисти, успеха на Пенчо Милков се дължи на ред аргументи: мощен протестен избор, вътрешни проблеми в локалните структури от август насам и придвижване на гласове от избрани обединения, чиито претенденти за кмет отпаднаха на първия тур.

Пенчо Милков беше определен при 30% изборна интензивност, с 10% по-ниска от тази на първи тур. Той усили два пъти резултата си в съпоставяне отпреди седмица.

Диана Иванова от ГЕРБ съумя да натрупа 11% над резултата отпреди 7 дни, само че - макар поддръжката на локалната коалиция от десни празненство, тя загуби.

В 2:10 ч тази заран с решение на ОИК Милков беше разгласен за кмет. Той ще работи с 10-партиен Общински съвет, в който ГЕРБ има 15 съветници, Българска социалистическа партия 14, останалите 8 партии разпределят останалите съветници до броя 51, колкото са в Русе.

Оттук нататък занапред предстоят анализите за този резултат в редиците на ГЕРБ, чийто кмет ръководи тук 8 години.
 Пенчо Милков: Качеството на въздуха в Русе е непосредственият приоритет Пенчо Милков: Качеството на въздуха в Русе е непосредственият приоритет
Пенчо Милков от Българска социалистическа партия е новият кмет на Русе. Пред репортера ни Александър Марков тази заран Милков разяснява, че проблемите на града са ясни за неговит...

Русе се трансформира в гордостта на социалистите по време на локалните избори. Според определения за кмет Пенчо Милков, този път русенци са дали своя избор не за партия, а за персона. Той съобщи, че ще даде всичко от себе си, с цел да види Русе с по-чист въздух, по-зелен и стопански по-стабилен. Категоричен е, че ще разчита на опита и компетентността на хората в общинската администрация и даде поръчка, че нито един чиновник няма да бъде гонен поради политическите му възгледи.
Пенчо Милков - определен за кмет на Община Русе: Проблемите на Русе са ясни на русенци. На първо място това е въздухът, съгласно мен, който и да беше определен за кмет, това трябваше да е абсолютният му приоритет. И по-късно довеждане докрай на започнатите огромни поправки, има улици в центъра, които би трябвало да се завършат, огромни планове по кейовата стена, би трябвало да навляза в нещата, с цел да могат да бъдат сполучливо приключени, и тъй като Русе е северен град, да обезпечим положението при зимна конюнктура.
Диана Иванова, чиято кандидатура се оказа несполучлива за ГЕРБ, в послание до медиите благодари на своите гласоподаватели, че са повярвали в нея като персона и експерт.

Тя споделя още: Наред с това обаче е редно да доклада и апатията на огромна част от съгражданите ни, изразена посредством ниската изборна интензивност. Желанието ми бе да стабилизирам дясното пространство в Русе, само че резултатите ясно демонстрират, че обединяването на дясното е в друга посока.
 Рекорд по тъжби в изборния ден в Русе Рекорд по тъжби в изборния ден в Русе
28,5% е изборната интензивност в Русе към 17:30 ч. Това е към 10% по-малко от интензивността на първи тур предходната седмица.Вижте повече детайлности в...

След избора на Пенчо Милков от Българска социалистическа партия за кмет, русенци се надяват да има последователност сред остарялата и новата локална власт.
- Искам да няма разделяне такова доста на партии и да си вършим пречки. - Промените са почнали и е хубаво да се продължава по тях и да се обърне повече внимание на кварталите.- На първо място въздухът да се управлява и да се вземат ограничения.
На балотажа е имало и русенци, които са дали своят вот в графата " Не поддържам никого ". От общинската изборна комисия оповестиха, че това са близо 3 % от действителните гласове.
 Пенчо Милков​: Гражданите не гласоподаваха за партия, а за персона Пенчо Милков​: Гражданите не гласоподаваха за партия, а за персона
Кандидатът на Българска социалистическа партия Пенчо Милков води с 59,7% от гласовете в Русе.
Още по тематиката Местни избори 2019
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР