В рубриката ни Завети“ публикуваме част от откритото писмо на

...
В рубриката ни Завети“ публикуваме част от откритото писмо на
Коментари Харесай

Поетът Недялко Йорданов до Иван Гешев: Що за жалка мъст към мен, господин прокурор!?

В рубриката ни „ Завети “ публикуваме част от откритото писмо на поета Недялко Йорданов до Иван Гешев, след офанзивата на прокуратурата против пенсионирания създател.
Какво ли не съм претърпял в този живот, в това число брутални прокурорски закани по времето на Иван Костов, тъй че взех решение краткотрайно да не давам никаква гласност на тази явна злопаметност на господин претендента Иван Гешев и на тези, от които е получил съответното единодушие.
Не желая да предсказвам каква персона е господин Иван Гешев, без чието познание и подучване това не би било допустимо да да ми се случи това. Нямам и подозрение, че той ще отхвърли, че не знае, а служителите му по места работят изцяло свободно и по разбиране.
Все едно дали става дума за мен – въпреки всичко един остарял стихотворец с някакво име в обществото.
Може би желае да му се апелирам? Или да окаля името ми? Каква жалка злопаметност за това, че съм си разрешил да защитя единия си наследник Асен и неговата идея за правдивост.
И по какъв начин въобще не му пука за другия ми наследник Недялко, притежател на организация ПИК, който толкоз време към този момент понася хиляди ругатни и насмешки задето се е заел със отбраната на прокурора Гешев. Обзет от някаква необяснима за мен заблуда, Без да подозира какво прави въпросната персона даже с родния му татко.
Не заемам никаква страна в този болен въпрос да бъде или да не бъде Иван Гешев основен прокурор. Не вземам участие в никакви демонстрации, в това число в тази на Недялко в негова поддръжка, нито в тази, в която не взе участие Асен, въпреки че я поддържа морално.
Такава е ориста на един български родител в това грубо време разделно.
Такива са фактите… Вие преценете…
Тази моя изповед пред вас – моите хиляди другари във фейсбук, е написана преди време, само че взех решение да не я обявявам преди избора на нов основен прокурор, с цел да не се изтълкува като моя провокативна интервенция в гласуването. Но не мога да не изкажа своето терзание от идната седемгодишна процедура на един човек, който доста елементарно и бързо демонстрира персонална злопаметност. Позволих си единствено да обявявам едно стихотворение на датата 10 ноември…
ДО ЕДИН ПРОКУРОР
Защо пробвате да смачкате поета…
И да го унизите… Да мълчи…
Душата му е тъжна и проклета…
Но сухи са положителните му очи.
Опасен ли е… Яростен и вярващ…
Видял е всичко.. И добро… И зло…
Запява Славей… И заграчва Гарван…
Върти се остарялото му колело.
Върти се…Спре… Последни обороти…
И птиците… Долитат… От къде?
Ах, тялото… Но мозъкът работи.
И няма… Няма да се съобщи.
Ти, който се гласиш в този момент да съдиш..
И ще успееш… Виждам… Може би…
Познах те към този момент.. Знам какъв ще бъдеш.
А ще решаваш хиляди ориси.
А моята… Тя към този момент си отива…
Но няма да се съобщи до край.
До като още диша… И е жива…
Все ти е тая… Но това го знай!
10 ноември 2019г.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР