„В ролята си на заместник-министър на здравеопазването, баща и лекар

...
„В ролята си на заместник-министър на здравеопазването, баща и лекар
Коментари Харесай

Зам.-министърът на здравеопазването Ненков за пушенето на наргиле: Това е глупост


„ В ролята си на заместник-министър на опазването на здравето, татко и доктор – няма нищо, което да е потребно в дишането на пушек. Под каквато и да е форма. Родителите, които изясняват, че било хубаво, тъй като минавало през вода – това е формена нелепост! Не давайте на децата си да дишат никакъв дим”, прикани зам.-министърът на опазването на здравето Мирослав Ненков в ефира на bTV.

„ Родителите са отговорни за това – не учебното заведение, не заведенията”, безапелационен е той.

По думите му работната група към министерството сега работи върху промени на закона за здравето, които би трябвало да „ ударят” по наргилетата.

„ Има квалифициран и учебен материал, с който да се учат родителите, учителите и да не се изясняват нелепости, че дишането на пушек е нещо доста готино”, добави Ненков.

По мотив настояването на персоналните лекари родители да заплащат сума за прегледи и на децата им, Ненков сподели, че е склонен.

„ Сега, излизам от ролята си на министър – най-ценното нещо, което притежаваме е здравето ни. Отговорността е само наша и ангажирането със личното ти здраве минава и през присъединяване в лекуването даже и финансово”, безапелационен е той.

По мотив кадровите смени във Фонда за лекуване на деца в чужбина, Ненков е безапелационен, че който и да заема поста на шеф на фонда, в случай че не съблюдава разпоредбите, още веднъж ще бъде заменен.

„ Шефът на фонда се сменя с един автограф. Министърът, в случай че желае, още на следващия ден може да смени отново шефа на фонда”, безапелационен е Ненков.

Ползите в случай че Европейската лекарствена организация пристигна у нас

Преди време страната ни кандидатства в състезанието за избиране на ново седалище на Европейската лекарствена организация или ЕМА. След излизането на Англия от Европейския съюз, всички организации би трябвало да бъдат преместени на континента.

„ Четири страни нямат нито една организация на своята територия. Ако европейските водачи решат да запазят разделянето на остаряла – млада, бърза – мудна, бедна – богата Европа, могат да изпратят ЕМА в по-богатите страни”, сподели Ненков.

Видеоклипът, с който аплайваме, провокира голям брой мнения в обществените мрежи, тъй като там страната ни е съпоставена с Мордор – измислената страна на злото от трилогията „ Властелинът на пръстените” на Дж.Р.Р.Толкин.

„ Това е страхотна и хубава задявка, тъй като хората на запад не знаят нищо за България. Те не знаят, че страната ни е хубава, че хората са прелестни и, че можем да предложим условия на ЕМА, които са изцяло съпоставими”, счита Ненков.

По думите му в случай че ЕМА пристигна у нас, страната ни ще завоюва авторитет и пари, тъй като около организация в столицата ни заживеят доста чужденци, които ще работят в организацията.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР