В родопското село Чуруково живеят около 30-ина души, огорчени от

...
В родопското село Чуруково живеят около 30-ина души, огорчени от
Коментари Харесай

Административна грешка смени името на Чуреково на Чуруково

В родопското село Чуруково живеят към 30-ина души, огорчени от държанието на общинските управляващи от град Девин, тъй като от дълги години никой не обръща внимание за решаването на трите му значими казуса – името, пътя и водата, споделя БНР.

Местните са безапелационни, че селото се споделя Чуреково, само че поради погрешно наречие преди време е било вписано и узаконено във всички карти като Чуруково.

Магазинът в селото се зарежда с самун три пъти седмично, само че до него се стига по дълъг път в неприятно положение. Отбивката от село Михалково към Чуруково е 7-километра. В неприятно положение е и права от 5 километра от минералния извор до площада на Чуреково. Водата и от двата източника е хубава, само че тръбите, по които тече, са от 60-години и са мощно ръждясали. От чешмите тече кафява течност, а локалните поданици купуват минерална от магазина.

Асфалтът е липсващ, както и пълноводието на река Чурекова, когато тя била „ уловена “ от народен представител, който построил Водноелектрическа централа и по-късно го продал, описват локалните.

Огромните камиони с отсечени дървета също разрушават изкърпения път.

Над селото има 4 римски моста.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР