В Ритуалната зала на Община Казанлък днес представители на ръководството

...
В Ритуалната зала на Община Казанлък днес представители на ръководството
Коментари Харесай

Община Казанлък с извънредни мерки в полза на хората

В Ритуалната зала на Община Казанлък през днешния ден представители на управлението на Община Казанлък направиха доклад пред обществеността на реализацията на Бюджет 2020. „ Неочакваните провокации изискваха съответни решения и реакция за запазване на човешкото здраве. “, бе очебийно при представянето на разходваните средства. 2020 година наложи пренасочване на редица средства за осъществяване на обществени политики както на младите фамилии, по този начин и в интерес на обособения човек. В резултат на положените старания през днешния ден бе регистрирано обезпечаването на 3 респираторни апарата за МБАЛ «Д-р Христо Стамболски» – един със средства от бюджета на Общината и два – от дарителската сметка, 5 апарата за отдалечено следене на пациенти „ Чек Поинт-Кардио ”, изключително финансово подкрепяне на личния състав в Инфекциозното поделение с по 1 000 лева, обезпечени от Общината за работата им с пациенти с covid-19,  еднократна финансова помощ в размер на 250 лева за самотно живеещи и нуждаещи се възрастни хора, облекчения за бизнеса с освобождение от наемни вноски, такси за тротоарно право и битови боклуци, патенти на наематели на общински обекти, продължен период за 5%-ната отстъпка за налози и други

Капиталовата стратегия през миналата година в главната си част бе осъществена със средства от външно финансиране. Това разреши обезпечаването на съвременен екологичен превоз с нови електробуси, ремонт на надлез „ Катекс “, ремонт на остарялото учебно заведение в село Розово за превръщането й в Академия за млади гении, създаване и асфалтиране на две огромни улици в ж.к. “Изток “ – „ Олимпиада “ и „ Толиати “, стартира втори стадий на работа по създаване на ВиК инфраструктура в град Крън, рекултивация на депото в село Черганово и други След цялостния ремонт на учебните здания в Казанлък в предходните години, през 2020 година пристигна време за ремонт и на учебните дворове и дворни пространства в детски заведения.

Общият размер на осъществените средства е 66 021 958 лева От доклада на бюджета стана ясно, че макар пандемичната 2020 година средствата, с които оперира Общината бележат растеж през последните пет години. Основната причина е в непрекъснатото нарастване на отпусканите държавни средства. За миналата година те съставляват 60 на 100 от всички доходи. Тази наклонност се резервира и в разходната част на бюджета. По функционалности, максимален е делът на разходваните средства за обучение – над 29 млн. лева, следват разходваните над 15 млн. лева за жилищно строителство, благоустройство, комунално строителство и запазване на околната среда.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР