В РИОСВ-Бургас са постъпили 11 сигнали за миризми от нефтопродукти,

...
В РИОСВ-Бургас са постъпили 11 сигнали за миризми от нефтопродукти,
Коментари Харесай

РИОСВ-Бургас провери сигнали за неприятни миризми в града

В РИОСВ-Бургас са постъпили 11 сигнали за миризми от нефтопродукти, газ пропан-бутан от разнообразни елементи на града в интервала сред 10:40-11:10 часа през днешния ден , оповестиха от ведомството. Миризмата е усетена за къс интервал, което удостоверяват и последващите диалози със сигналоподавателите.

Моментните данни от АИС „ Долно Езерово “ и диференциалната оптична система в комплекс „ Лазур “ от тази заран не демонстрират отклонения от нормите на следените атмосферни замърсители, в това число бензен, тулоен и ксилен. Към момента на приемане на сигналите метеорологичните условия са – дъжд, вятър със скорост 1 м/сек и преобладаваща посока напразно изток-югоизток.

Незабавно е изискана информация от оператора „ БМФ Порт Бургас “ АД , в което се оповестява, за транспортен съд под обработка на пристанищен терминал „ Изток-2 “ с товар газьол от днешна дата в 03:50 часа. Обработката се прави в сходство с одобрена софтуерна карта на обработка на съответния тип товар и технология, отговаряща на условията за екологосъобразно осъществяване на пристанищната активност.

По време на приемане на сигналите, софтуерните съоръжения в рафинерията са в естествен софтуерен режим. Няма подаване на сероводород и въглеводороди за изгаряне на факелните системи. Системите за непрекъснати измервания не демонстрират превишения. Засилен е контрола върху работните параметри на инсталациите .

Предприети са дейности от екипи на Единната противоаварийна работа като е осъществено замерване в Бургас по контролните точки на подаване на сигналите – ж-к „ Лазур “, Професионална гимназия по механотехника, бензиностанция „ Дега “, ул. „ Васил Априлов “, „ Славейково пазарче “ ул. “Цар Симеон ”, хотел „ Приморец “, к-с „ Зорница “ – няма регистрирани излъчвания на сероводород и въглеводороди.

В региона на предприятията не са открити миризми или необикновен режим на работа на инсталациите. РИОСВ-Бургас продължава да следи положението на качеството на атмосферния въздух в града.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР