В резултат на предприета своевременна екипна работа криминалисти на ОДМВР-В.Търново

...
В резултат на предприета своевременна екипна работа криминалисти на ОДМВР-В.Търново
Коментари Харесай

Задържаха шофьор, прегазил пешеходец и избягал

В резултат на подхваната своевременна екипна работа криминалисти на ОДМВР-В.Търново и Столична дирекция на вътрешните работи откриха за броени часове причинител на тежък пътен случай, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

В ранните часове през вчерашния ден на телефон 112 бе подаден сигнал, че на основен път Варна-София, в региона на газ-станция на западния излаз на гр. Велико Търново, е видяно безжизнено тяло на млад мъж. Пристигналите на място екипи открили самоличността на умрелия - 22-годишен гражданин на с. Леденик, както и че мъжът е умрял след пътен случай, от който водачът е избягал. С цел изясняване на типа на моторното транспортно средство и лидера му, предизвикал тежката злополука, незабавно били подхванати дейности по ревизиране на записите от камерите на околните бензиностанции, както и прецизна инспекция на транспортните средства, минали в сектора от пътя по време на случая. Била построена версията, че вероятният извършител на тежкия случай е лидер на товарен автомобил, доказана и от безапелационното умозаключение на осъществената аутопсия, съгласно което транспортното средство, блъснало жертвата, е товарен автомобил.

Последвала организация на оперативни и проверяващи от престъпните браншове на ОДМВР-В.Търново и районното ръководство за локализирането на транспортното средство и определяне на отговорния лидер. В хода на подхванатите дейности, със съдействието на Главна дирекция Национална полиция, се присъединили и криминалисти на Столична дирекция на вътрешните работи. В резултат на взаимните старания, товарният автомобил Ман бил локализиран на територията на столицата. Последвало и задържането на лидера - В.С. / 45 г./ от гр. Варна, който признал за случая.

По случая в РУ- Велико Търново е формирано досъдебно произвеждане, материалите по него са докладвани на прокуратурата. Днес В.С. е притеглен в качеството на обвинен за позволения от него пътен случай и за това, че е напуснал. Наложена му е мярка за неотклонение „ парична гаранция “ в размер на 1000 лева, както и възбрана за „ овакантяване на рамките на страната “. Временно му е отнето свидетелството за ръководство на МПС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР