В резултат на изнесените доклади се обединихме, че няма пряка

...
В резултат на изнесените доклади се обединихме, че няма пряка
Коментари Харесай

Румен Радев: Пряк риск за България няма, но спешно ни трябват дронове


В резултат на изнесените отчети се обединихме, че няма директна опасност за националната сигурност , само че остават в действие подхванатите ограничения на държавното управление за предварителна защита на риска.

Това съобщи президентът Румен Радев в изказване пред публицисти в президентството, откакто се срещна с премиера акад. Николай Денков, вицепремиерът и външен министър Мария Габриел, шефовете на ДАНС, Държавна организация " Разузнаване " и " Военно разузнаване " поради обстановката в Израел. Припомняме, че на срещата с президента не участваха ръководителят на 49-то Народно заседание Росен Желязков, вътрешният министър Калин Стоянов, основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев и военният министър Тодор Тагарев.

Радев изясни, че по време на срещата са разисквани рисковете и заканите пред световните спорове, както и софтуерното възобновяване на структурите на армията . Той поздрави държавното управление за бързата реакция за връщането на българите от Израел. Ескалацията на войната в Израел и въвличането на други участници в нея, носи заплаха от мигрантска вълна и влизането на терористични организации .

Анализът на военните спорове ясно демонстрира все по-широкото използване на технологии и решения, на артикули с военна приложимост, позволяващи начини за военни дейности и водещи до съществени асиметрични резултати, уточни Радев.

Според него се постанова придобиване на нови качества в армията . Необходим е деликатен обзор и актуализация на нормативната база, която регламентира активността на армията, Министерство на вътрешните работи и службите, посочи Радев. Трябва да се направи обзор и на стратегическите доктрини и документи предвид на новите действителности. Тези документи би трябвало да се модернизират в интензивен порядък. 

Очаквайте детайлности!
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР