В резултат на ефективното взаимодействие между държавните институции от началото

...
В резултат на ефективното взаимодействие между държавните институции от началото
Коментари Харесай

Прокуратурата: Забелязва се ръст на телефонните измами и престъпления срещу личността

В резултат на ефикасното взаимоотношение сред държавните институции от началото на предходната 2020 година до м. април 2021 година, бе маркиран сериозен спад на закононарушенията по линия на стандартната престъпност. Това се споделя в разбор на Прокуратурата. В рамките на последните 6-7 месеца на 2021 година се следи растеж на телефонните измами и закононарушения против личността.

С цел гарантиране спокойствието и сигурността на всеки български жител под управлението на Прокуратурата на Република България и взаимно с органите на Министерство на вътрешните работи, бяха извършени огромен брой профилирани полицейски интервенции в разнообразни обитаеми места в страната. Целта на тези взаимни дейности беше обезпечаване на предварителна защита посредством систематичната и безкомпромисна работа на Прокуратурата и органите на Министерство на вътрешните работи " на терен ". По линия на противодействието с стандартната престъпност през 2020 година в страната бяха извършени 1249 профилирани интервенции в 3090 обитаеми места. В резултат бяха разкрити над 2306 закононарушения и в качеството на обвинени бяха привлечени 1186 лица.

Във връзка със заповед на основния прокурор Иван Гешев за интервала от 15 септември 2020 година до края на същата, бяха извършени и 981 интервенции по противопоставяне на разпространяването на опиати в регионите на образователните заведения в цялата страна. Установени бяха 508 малолетни или малолетни лица, свързани с закононарушения с опиати. Образувани бяха и 297 досъдебни производства.

В рамките на последните 6-7 месеца на 2021 година, административните ръководители на прокуратурите в цялата страна установяват ограничение на интензивността от страна на органите на Министерство на вътрешните работи по откриване на закононарушенията, характеризирани като " битови ". Наблюдава се главно интензивност в работата на полицейските органи по повод разкриването на закононарушения, свързани с политическите права на жителите. Анализите сочат, че сходна наклонност би могла да докара само до внезапно увеличение на престъпността и подкопаване доверието на българските жители в институциите, призвани да пазят техните права и ползи. Забелязва се растеж на телефонни измами, възобновяване на активността на проведени незаконни групи, налице е и висок интензитет на закононарушения срещу личността и собствеността на жителите.

Ключов приоритет в работата на Прокуратура на Република България постоянно е бил и продължава да бъде битката с " битовата престъпност ", трафика, производството и разпространяването на наркотични субстанции, разкриването и неутрализирането на проведени незаконни групи и телефонните измами. Прокуратурата на Република България намира за належащо още веднъж да подчертае, че е от основно значение възобновяване на взаимоотношението и прекратяването на противоборството сред институциите, за отбрана на ползите на българските жители, тяхната благосъстоятелност и права, декларират от Прокуратурата.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР