„В резултат на безпрецедентния натиск върху прокурорите (по производството за

...
„В резултат на безпрецедентния натиск върху прокурорите (по производството за
Коментари Харесай

Аферата „Хемус“: Прокурорите правят самоотвод по делото

„ В резултат на невиждания напън върху прокурорите (по производството за аферата „ Хемус “) да не стачкуват мярката на обвинения и да му разрешат да пътува в чужбина, същите са счели, че директно е въздействано върху вътрешното им разбиране. Отделно от това, поради формираното от СРП досъдебно произвеждане за закононарушение по член 289 от Наказателен кодекс, сътрудниците считат, че това би довело до спомагателен напън върху тях, което да им попречи да вземат решения по делото. Ето за какво те са подали своите самоотводи пред Апелативна прокуратура-София “. Това съобщи заместител градския прокурор на София Иво Илиев на брифинг на държавното обвиняване, заяви bTV.

Апелативна прокуратура-София би трябвало да реши дали има данни за напън и дали ще почете техните самоотводи, означи Илиев.

Докато Апелативна прокуратура реши дали да почете самотовода, те ще продължат да следят следствието, сподели представителят на СГП Десислава Петрова.

Градският прокурор Илиана Кирилов изясни, че в случай че самоотводите бъдат почетени, следва ново преразпределение по инцидентен принцип на делото на други магистрати.

Свързани вести Ясен е депутатът от ГЕРБ, който е на мушката на Бойко Рашков за аферата "Хемус " ГДБОП: Няма напън, прокурорите не се интересуват от "Хемус " ВИДЕО Прокурори: Бяхме подложени на невиждан напън от ГДБОП по делото за Автомагистрала "Хемус "
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР