В резолюция, приета с голямо мнозинство в днес, Европейския парламент(ЕП)

...
В резолюция, приета с голямо мнозинство в днес, Европейския парламент(ЕП)
Коментари Харесай

ЕП подкрепи с резолюция позицията на ЕС за преговорите за споразумението с Великобритания

В резолюция, призната с огромно болшинство в през днешния ден, Европейския парламент(ЕП) прави обзор на постигнатото досега в договарянията за ново партньорство сред Европейкия съюз(ЕС) и Обединеното кралство и регистрира апела на договарящите страни да засилват договарянията през юли.
Резолюцията беше призната с 572 гласа „ за “, 34г ласа „ срещу “ и 91 гласа „ въздържал се “. Евродепутатите показват страдание, че четирите кръга на договаряния не са довели до действителен прогрес и че разликите остават обилни.
Евродепутатите акцентират, че цялостното съглашение е в интерес и на двете страни. Въпреки това, за Европейски Съюз е „ недопустим “ методът на английската страна за селектиране на избрани политики, както и натискът за достъп до единния пазар след Brexit, се споделя в текста. Изразява се също дълбока угриженост, че английското държавно управление желае да договаря единствено за области, които са в полза на Обединеното кралство.
Резолюцията удостоверява и цялостната и безапелационна поддръжка на Парламента за основния договарящ на Европейски Съюз Мишел Барние в договарянията му с английската страна въз основа на политическия мандат, който му е поверен от страните членки и Екологичен потенциал.
Евродепутатите още веднъж приканват Обединеното кралство да съблюдава уговорките си според Политическата декларация, подписана от министър-председателя Борис Джонсън и утвърдена от Европейски Съюз и Обединеното кралство.
Стриктното осъществяване на Протокола за Ирландия и Северна Ирландия, както и добросъвестното и дейно използване на Споразумението за отдръпване, за правата на жителите на Европейски Съюз в Обединеното кралство и на жителите на Обединеното кралство в Европейски Съюз, са изискване за обезпечаване на доверието, належащо за сключването на съглашение за бъдещите връзки.
В текста се акцентира също, че Екологичен потенциал ще утвърди бъдещо съглашение за свободна търговия единствено в случай че Обединеното кралство одобри използването на идентични условия на конкуренция (общи правила и стандарти) в региона на, наред с другото, отбраната на околната среда, трудовите стандарти и държавната помощ, както и при изискване че бъде реализирано приемливо съглашение по отношение на рибарството.
Това е неотложно поради географската непосредственост, нивото на взаимосвързаност и високото ниво на съществуващото сходство и причинност с разпоредбите на Европейски Съюз.
Отбелязва се, че досега английското държавно управление не е взело участие в договаряния по отношение на наредбите за гарантиране на идентични условия на конкуренция. 
„ Европейският съюз и Обединеното кралство показаха желанието си през юли да бъде реализиран забележителен прогрес в договарянията. С навременната резолюция, която одобри през днешния ден, Европейският парламент показва готовността си за сключването на амбициозно и заслужено съглашение, без да се жертват нашите правила и цели “, каза Дейвид Макалистър (ЕНП, Германия), ръководител на комисията по външни работи на Европейския парламент и на Координационната група за Обединеното кралство, в коментара си по отношение на пленарния избор и резултатите от срещата на високо ниво Европейски Съюз – Англия на 15 юни.
Припомняме, че актуалният временен интервал изтича на 31 декември 2020 година За да може новото изцяло съглашение и съглашение за свободна търговия да влезе в действие на идващия ден, е належащо то да бъде подписано от договарящите страни най-късно през октомври. След като бъде подписано, съглашението би трябвало да бъде утвърдено от Европейския парламент и от Народното събрание на Обединеното кралство, а при положение на така наречен смесено съглашение е нужна ратификация от парламентите на всички страни – членки на Европейски Съюз.
Вижте още:
Европейски Съюз: Споразумението с Англия ще бъде утвърдено преди края на 2020-а
Англия е на път да клекне за вноса на артикули от Европейски Съюз - поради коронавируса
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР