В резолюция относно единните стандарти за ръчния багаж на авиокомпаниите,

...
В резолюция относно единните стандарти за ръчния багаж на авиокомпаниите,
Коментари Харесай

Евродепутатите преразглеждат правилата за ръчния багаж в самолетите

В резолюция по отношение на единните стандарти за ръчния багаж на самолетните компании, членовете на Екологичен потенциал настояват, че са нужни поредни правила на Европейски Съюз за размерите и цените , оповестиха от европейската пресслужба.

Текстът, признат с повдигане на ръка, акцентира загрижеността на жителите по отношение на неудобствата и дискомфорта , породени от непоследователните правила за ръчния багаж на самолетните компании. Законодателството на Европейски Съюз по отношение на правата на пасажерите във въздушния превоз следва да бъде преразгледано, с цел да предложи решение, се споделя в резолюцията.

Различните правила на самолетните компании по отношение на ръчния багаж основават скрити такси и затрудняват сравняването на цените , споделят членовете на Екологичен потенциал. Освен това, когато пасажерите употребяват разнообразни самолетни компании или им се постанова да трансформират проектите си, спорните правила основават комплициране.

Членовете на Екологичен потенциал акцентират, че при преразглеждането на настоящото законодателство на Европейски Съюз в региона на въздухоплавателните услуги, Комисията би трябвало да приложи напълно съответното решение на Съда на Европейски Съюз. Съдът постанови, че самолетните компании не следва да начисляват спомагателна такса за ръчен багаж , „ при изискване че този ръчен багаж дава отговор на рационални условия във връзка с тежестта и размерите му и е в сходство с използваните условия за сигурност “. Според членовете на Екологичен потенциал новото законодателство би трябвало да се концентрира и върху други скрити разноски, да вземем за пример такси, свързани с разпределението на местата.

Европейската комисия стартира консултация за преразглеждане на Регламента за въздухоплавателните услуги , както е посочено в последното й известие по отношение на Стратегията за подвижност.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР