В Република Кипър е започнало дело срещу бившия главен прокурор

...
В Република Кипър е започнало дело срещу бившия главен прокурор
Коментари Харесай

Цветан Василев оспорва в кипърски съд експертизата по КТБ


В Република Кипър е почнало дело против някогашния основен прокурор Иван Гешев . Това стана ясно от обява в формалната интернет страница на банкера Цветан Василев.

Той напомня, че през 2023 година е завел дело в Република Кипър против едно юридическо и четири физически лица на съображение " скрит план за машинация " (conspiracy to defraud) - " Бейкър Тили-Кипър ", Антониос Василиу, Марк Уилсън, Джордж Малоуни и някогашния към този момент основен прокурор на България Иван Стоименов Гешев. На съвещание през декември предходната година кипърският съд реши, че има пълномощия да прегледа делото всъщност, защото хипотетичната машинация е била осъществена на територията на Република Кипър. Според някогашния началник на КТБ има задоволително доказателства за обосновано съмнение за " скрит план за машинация ".

Според него по по този начин нареченото " мега " дело КТБ , прокуратурата е приложила съмнителна съдебно-счетоводна експертиза, за която твърди, че е осъществена от компанията Бейкър Тили-Кипър. От години, в серия свои изявления, лицето Иван Стоименов Гешев тръби " заключенията " й, на които се основава обвинителният акт по делото КТБ.
 Върховен административен съд ще гледа отначало дело за лиценза на КТБ
Върховен административен съд ще гледа отначало дело за лиценза на КТБ

Заради решение на Европейския съд за отбрана на правата на индивида

По думите на Василев, по отношение на желае му, от компанията " Бейкър Тили-Кипър " настояват, че нямат нищо общо със съответната експертиза . Според тях единствената им роля била да посочат специалисти на база на критерии, подадени от прокуратурата. Наред с това акцентират, че логото на компанията им е попаднало на експертизата по простъпка. Същевременно един от ответниците по делото направи писмени признания, че методологията за експертизата е подадена от българската прокуратура. Освен това, експертизата е осъществена единствено по документи, подадени от прокуратурата. С други думи, експертизата е не просто негодна - тя е манипулирана по указания на прокуратурата, счита банкерът.
 Снимка 652117
Източник:

Тъй като действието, въпреки и по указания на Иван Гешев, е осъществено на територията на Република Кипър, способен е кипърският съд, прецизира Василев. Казано на езика на Иван Гешев - следва му среща с европейското правораздаване .
 Атанас Семов не чака изненади по проблема „ Гешев ”
Атанас Семов не чака изненади по проблема „ Гешев ”

Той желае образованието, културата, науката и опазването на културно-историческото завещание да бъдат вписани в Конституцията като стратегически национални приоритети
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР