В репортаж за Ройтерс“ Анита Комувес споделя следната трогателна история,

...
В репортаж за Ройтерс“ Анита Комувес споделя следната трогателна история,
Коментари Харесай

Майката, която помогна на непознати деца да преминат през границата с Украйна

В репортаж за „ Ройтерс “ Анита Комувес споделя следната трогателна история, която хваща за гърлото и ни припомня какъв брой значими са актовете на човещина във време, в което войната оставя своя тежък щемпел. Докато стиска в ръце мобилен телефонен номер на жена, която в никакъв случай не е срещала през живота си, Наталия Аблеева прекосява границата от Украйна с Унгария в събота, с поверения ѝ драгоценен товар.

Непознати деца.

Аблеева чака награничния пункт от украинска страна и среща обезверен 38-годишен мъж от родния й град Камянец-Подолски с дребните му наследник и щерка.

Граничарите не го пускат. Причината - Украйна забрани на всички украински мъже на възраст сред 18 и 60 години да напущат, с цел да могат да отбраняват страната си.

" Баща им просто ми съобщи двете деца и ми се довери, като ми връчи паспортите им, с цел да ги доведа ", споделя 58-годишната Аблеева, до момента в който прегръща малко момче, което познава едвам от няколко часа.

Украинската майка на децата е била на път от Италия, с цел да ги посрещне и да ги води на безвредно място, споделя бащата. Той дава мобилния номер на майката на Аблеева и се сбогува с децата си, увити против студа в дебели якета и шапки.

Аблеева е оставила личните си две пораснали деца в Украйна. Синът й е служител на реда, а дъщря й е здравна сестра, нито един от тях не може да напусне Украйна по силата на мобилизационния декрет.

Тя хваща двете дребни деца за ръка и дружно преминват границата. От унгарска страна в Берегсурани те чакат, седнали на скамейка покрай палатка, сложена за непрекъснатия поток от бежанци, които минават през границата. Момченцето плаче, когато мобилният му телефон звъннал. На телефона е майка му, която е съвсем на граничния пункт.

Когато 33-годишната Анна Семюк идва, с русата й коса, вързана на опашка, тя прегръща сина си и отива при щерка си, която лежи изтощена на задната седалка на колата, увита в розово одеяло.

Докато стоят в студа на голата земя, двете дами се прегръщат за няколко минути и стартират да плачат.

" Всичко, което мога да кажа на децата си в този момент, е, че всичко ще бъде наред ", споделя Семюк. - Една-две седмици и ще се приберем у дома ".


Български артисти споделиха: „ Не на войната “
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР