В река Темза отново са забелязани делфини - този път

...
В река Темза отново са забелязани делфини - този път
Коментари Харесай

„Невероятно да се наблюдават точно тук“: Делфини плуват в река Темза

В река Темза още веднъж са видяни делфини - този път бебе и два възрастни. Те са снимани на видео от доброволци на Кралската национална избавителна работа (RNLI) в Нортфлийт. Миналата седмица доста лондончани оповестиха, че са забелязали делфини да плуват във вътрешността в реката.

Спасителна лодка се прибирала към станцията си в Грейвсенд към обяд в неделя, когато екипажът ѝ с изненада видял три делфина да плуват към тях, насочвайки се към Лондон, написа Би Би Си.

От Делфинариума изясняват, че плуването с морските бозайници не е лечебна или здравна процедура

" Беше невероятна панорама. Първоначално забелязахме перките, сходни на тези на делфините ", споделя Джон Робинсън, член на екипажа.

" Имаше двама възрастни и едно бебе. Бяха дълги към 2 метра - необикновено да се следи тъкмо тук, на река Темза, изключително когато изскачаха от водата ", споделя още той.

На фрагментите, снимани от екипажа, се вижда по какъв начин делфините се демонстрират на повърхността покрай избавителната лодка.

В Хавай се не разрешава плуването на по-малко от 45 метра от делфини във води покрай брега

" Често виждаме тюлени, до момента в който сме на избавителната лодка, само че делфините несъмнено са по-редките морски бозайници, които виждаме ", споделя Иън Смит, началник на станцията на избавителната работа в Грейвсенд.

Река Темза е дом на забележителен брой мигриращи и зимуващи птици, 125 типа риби, морски и сухоземни бозайници, както и на огромно многообразие от растителни типове.

През последните години близо 60 блокирани делфини са били избавени

Миналата седмица бяха получени доста сигнали за видяни делфини в Източен Лондон, най-вече към Канари Уорф, Гринуич и наоколо до бариерата на Темза.

Мъж заяви, че е видял " към шест до осем " делфина, до момента в който се е прибирал от фитнес залата в Канари Уорф в сряда.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР