В Регионална библиотека Сава Доброплодни - Сливен, за двадесет и

...
В Регионална библиотека Сава Доброплодни - Сливен, за двадесет и
Коментари Харесай

Стартираха проявите от програмата „Във вълшебния свят на приказките“ на РБ „Сава Доброплодни“

В Регионална библиотека „ Сава Доброплодни ” - Сливен, за двадесет и пета поредна година, се организират Дни на приказките по програмата „ Във вълшебния свят на приказките “. Проява ще продължи до 29 март.

По традиция, в границите на програмата, в библиотеката отваряврати и баснословен спектакъл, и стотици деца от сливенските учебни заведения и детски градини на възраст до 10 години посещават по график зрелище по творби на известни детски писатели, срещат се със свои обичани приказни герои и се впуснат в незабравими завършения с тях. Тази година представленията са по приказните истории от книгите “Шарена рогозка ”, “Ние, врабчетата ” и “Малки жабешки истории ” на обичания от генерации български деца публицист Йордан Радичков и се посвещават на 95 години от рождението му.

В рамките на програмата „ Във вълшебния свят на приказките ” в Република България ”Сава Доброплодни ” ще се проведат и тържества „ Аз съм към този момент образован ”. Наложената от няколко години традиция за осъществяване в библиотеката на най-важния за първокласниците празник, ще събере деца и родители и ще ги сплоти към концепцията, че любовта към хубавата книга се построява от най-ранна детска възраст, че любовта към четенето е в основата на триумфа за цялостен живот.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР