В редица секционни избирателни комисии се е преминало към гласуване

...
В редица секционни избирателни комисии се е преминало към гласуване
Коментари Харесай

Проблеми с машините и гласуване с бюлетини в редица СИК в ст...

В редица секционни изборни комисии се е минало към гласоподаване с хартиени бюлетини поради проблеми с машините. Това излиза наяве от съвещание на Централната изборна комисия тази заран. Сред тях са секция в 23-ти РИК - София, секции в Русе, Добрич, Дебелец, Раднево, Пещера, 2 секции в Хасково. Решенията са взети на място от районните изборни комисии и са изпратени в ЦИК за утвърждение.

ЦИК разгласява на страницата си телефоните за връзка, на които могат да се подават сигнали и тъжби по отношение на гласуването.

Постъпили са няколко сигнала от комисии в чужбина, че са почнали изборния ден, без да маркират печата. Там, където гласуването е почнало без маркиране, би трябвало да се сформира протокол по кое време е маркиран печатът и да отбележат точното време, в което е настъпила тази смяна.

Очакванията в ЦИК са днешният избирателен ден да протече доста по-леко от предходния тур, когато гласувахме и за парламент и най-големите неточности ставаха при избора на първичната страница дали ще се взе участие и в двата типа избор, или единствено в единия. Това показа тази заран ръководителят на 40-а СИК в 23-ти изборен регион в София:

" Предполагам, че ще е като предходната седмица. Доста хора са записани да гласоподават, само че минават доста бързо. Нямаше никакви проблеми, пък и при две машини, даже едната да спре... Сравнително бързо преброихме, хората си схващат от работата. Прибрахме се в точния момент. В „ Арената “ също нямаше проблем. Иначе, възрастните хора, ми направи усещане, се оправят прелестно. Надявам се и през днешния ден да е по този начин и да мине безпрепятствено.

Ние персонално, може би, за към два часа (предадохме документите). Поне в тази секция. Всичко беше както би трябвало ".

Сред първите в ЦИК пристигна ръководителят ѝ Камелия Нейкова. Тя се надява изборният ден да премине доста по-гладко от първия тур, съобщи БНР.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР