В редица лекарски кабинети започнаха да приемат само ваксинирани пациенти

...
В редица лекарски кабинети започнаха да приемат само ваксинирани пациенти
Коментари Харесай

Лекари в Германия отказват да преглеждат неваксинирани пациенти

В редица лекарски кабинети започнаха да одобряват единствено имунизирани пациенти или такива, които са преболедували COVID-19, както и тези с негативен тест, оповестява " Дойче веле ".

На входните порти на някои лекарски кабинети пациентите срещат бележки с предизвестия, а обяснението на медиците е, че по този начин кабинетът няма да е заплашен от карантина или затваряне.

Лекарите с сходни условия стават от ден на ден, само че има и експерти, които макар заплахата не лимитират достъпа на никого до кабинетите си.

" Лекарите би трябвало да оказват помощ на всички. Всякаква дискриминация – без значение дали поради цвета на кожата, или поради съществуването на имунизация – е неприемлива ", съобщи президентът на Сдружението на лекарите от Бавария, работещи с публичните здравни каси - Кристиан Бергер.

Той споделя също, че пациентите са в правото си да подават тъжби за отказана здравна помощ.

„ От друга страна мнението на Лекарското съдружие не съставлява закон, с който сме длъжни да се съобразяваме “, споделя ортопедът доктор Бауер.

Баварското здравно министерство към този момент е изяснило, че при несъмнено равнище на инфекциите достъпът до затворени пространства е позволен единствено на имунизирани, преболедували и тествани.

Това предписание на локалния Закон за отбрана от инфекции обаче не се отнася до лекарските кабинети.

Смесени реакции се срещат и от двете страни, само че този юридически проблем би трябвало да бъде обяснен от политиците.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР