В редакцията на Искра.бг постъпи сигнал от Петър Генов, родител

...
В редакцията на Искра.бг постъпи сигнал от Петър Генов, родител
Коментари Харесай

Сигнал до Искра.бг: Надвиснал огромен клон застрашава здравето на децата в училище в Плевен

В редакцията на Искра.бг постъпи сигнал от Петър Генов, родител на дете, което учи в СОУ „ Св. Климент Охридски “ в Плевен . Той твърди, че от два месеца никой не е отстранил щръкнал рисков клон , който е навръх входа на школото. 

Директорът на учебното заведение препращал родителите към общинската компания „ Паркстрой “ , откъдето ги препращали от своя страна към дирекция „ Екология “ в общината…и по този начин към този момент два месеца. 

Опасното дърво. Снимка: Петър Генов

Родители са се пробвали сами да решат наболелия проблем и да отстранят надвисналия клон. Но не са съумели, тъй като по думите на Петър Генов той тежи към 100 кг и за тях това е непостижимо . Нещо повече. Самото място към рисковото дърво не бил обезопасен или обозначен и децата си играели и прекосявали всекидневно тъкмо под него. 

„ Въпрос на време е да стане доста рисков случай “ , безапелационен бе пред Искра.бг Петър Генов. 

Той твърди, че в учебното заведение учат към 500 деца . Освен надвисналия клон, както Искра.бг към този момент писа, в двора има и рисков басейн, до който учениците, които са от 1-ви до 4-ти клас, имат свободен достъп. Дъщерята на Петър Генов също. 

Басейнът не се употребява повече от 10 години и е в доста неприятно положение към сегашния миг. Според подателя на сигнала даже е  опасен , само че достъпът до него може да се реализира  безпроблемно . Подобна е обстановката и с  други здания  на територията на школото. 

Опасното дърво. Снимка: Петър Генов

Освен фотоси Петър Генов ни даде и фрагменти на учебното заведение, снимани с дрон , на които доста ясно се вижда през какво всеки ден минават освен децата, само че и техните родители. 

На фрагментите се вижда по какъв начин майка се пробва да се придвижи с детска количка през калта и по какъв начин деца играят в необезопасен сектор точно до басейна

 

„ Никой не го интересува за живота и здравето на децата! Всичко е безусловно безумно! “ , уточни още Петър Генов. 

Очакваме и вашите сигнали на [email protected]

Сигнал до Искра.бг: Опасни здания, недосегаем вход, бездомни кучета и неприятна храна в плевенско учебно заведение

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР