В реч пред парламентарната комисия по европейските въпроси министър-председателят на

...
В реч пред парламентарната комисия по европейските въпроси министър-председателят на
Коментари Харесай

Роберт Фицо: Русия никога няма да върне Крим на Украйна или да се изтегли от Донбас

В тирада пред парламентарната комисия по европейските въпроси министър-председателят на Словакия Роберт Фицо изрази увреност, че Русия няма да върне Кримския полуостров или Донбас назад на Украйна, оповестява изданието Dennik N, представено от " Фокус ".

По думите му в тази ситуация с Украйна признаването на правилото на териториалната целокупност е единствено доктрина на интернационалното право и всеки мир ще коства скъпо, а руснаците ще завоюват във военно отношение.

" От позиция на интернационалното право всеки от нас признава териториалната целокупност на друга страна, суверенитета, неприкосновеността на границите, само че... руснаците в никакъв случай няма да се откажат от Крим или да се изтеглят от Донбас “, акцентира Фицо.

Той също по този начин изрази мнение, че Украйна няма боен капацитет за борбата с Руската федерация, предава ČTK.

" Няма военно решение на спора в Украйна и в никакъв случай няма да има. Само още 100 000 мъртви от едната и от другата страна, а в случай че НАТО се намеси, ще има Третата международна война, “ разгласи той.

Словашкият министър председател още веднъж се изрече в интерес на преустановяване на военните дейности в Украйна и означи, че договарящите биха могли да предложат да вземем за пример въвеждането на специфичен статут за следените от Русия региони на Източна Украйна и по-късно да проведат референдум за тяхното бъдеще.

" Можете да рисувате въздушни крепости, само че руснаците няма да се отдръпват, това е тяхно “, акцентира той.

По-рано Фицо съобщи, че няма да промени мнението си по отношение на войната в Украйна поради позицията на чешкия си сътрудник Петр Фиала, който инициира прекъсването на двустранните държавни съвещания.

Преди това, в отговор на решението на Прага да спре договарянията с неговия кабинет, Робърт Фицо разяснява, че чешкото държавно управление е решило да заплаши двустранните връзки единствено тъй като е заинтригувано да поддържа войната в Украйна.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР