В Разлог ще се проведат частични избори за кмет на

...
В Разлог ще се проведат частични избори за кмет на
Коментари Харесай

В Разлог ще има частични избори за кмет

В Разлог ще се проведат частични избори за кмет на общината. Правомощията на досегашния градоначалник Красимир Герчев бяха прекъснати с решение на Общинската изборна комисия поради установен от КПКОНПИ спор на ползи.

Нарушението, което антикорупционната комисия  установи, а Върховен административен съд удостовери, е обвързвано с  план за саниране на Професионалната гимназия по селско стопанство в Разлог.  Кметът Красимир Герчев  е назначил себе си като началник на плана, а като кмет е приемал и разписвал докладите по санирането и е управляват строително-монтажните действия.

За времето сред 2017 и 2019 година той е получавал по едно и също време хонорари като кмет на общината  и като началник на плана, като  сумите от него е дарил на локално здравно заведение и на храм към БПЦ.

Решението на КПКОНПИ бе обжалвано, само че Върховен административен съд удостовери съществуването на  спор на ползи.

На свое  съвещание Общинската изборна комисия приключи пълномощията на кмета, като преди този момент ръководителят и един от членовете на Комисията  подадоха заявление за овакантяване.

До провеждането на частичния  избор за краткотрайно изпълняващ длъжността кмет на Разлог Общинският съвет назначи заместника по филантропичните действия Венцислав Гърменов.

Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР