В разговора си с българските гости Агилар каза, че в

...
В разговора си с българските гости Агилар каза, че в
Коментари Харесай

Върховенството на закона и гражданските свободи обсъдиха български социалисти с председателя на ЛИБЕ

.

В диалога си с българските посетители Агилар сподели, че в част от европейските страни се следят тревожни трендове във връзка с върховенството на закона и свободата на словото. Българските социалисти от своя страна споделиха, че са били глобени точно поради обстоятелството, че са имали лично мнение и позиция, както и поради обществени рецензии към партийни политики и метод на ръководство.  

.

Българската делегация организира диалог и с Тон Беумер, общоприет секретар на Групата на социалистите и демократите в Европейския парламент. С него беше разисквана тематиката за лявото в България година преди изборите за Европейски парламент.

.

В първия ден от визитата си българската делегация организира диалог с Габи Бишов, заместник-председател на Групата на социалистите и демократите и с Джакомо Филибек, основен изпълнителен секретар на ПЕС. 

.

„ Срещите в Брюксел демонстрираха, че нуждата от мощна и прогресивна българска левица отекват и в нашето европейско семейство. Въпреки растящия евроскептицизъм, в последните години развиването на България се дължи главно на обстоятелството, че сме член на Европейския съюз и страната ни не би трябвало да се отклонява от своя път. Българските социалисти получиха мощна поддръжка в Брюксел, което ни дава вяра “, разяснява Петър Витанов.

.

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал: https://www.socialistsanddemocrats.eu/

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР