В разгорелите се тази седмица дебати за евентуалната австрийска подкрепа

...
В разгорелите се тази седмица дебати за евентуалната австрийска подкрепа
Коментари Харесай

Австрийският канцлер е срещу изпращането на войници за разминирането на Украйна

В разгорелите се тази седмица диспути за възможната австрийска поддръжка при разминирането на територията на Украйна през днешния ден се включи и австрийският канцлер Карл Нехамер.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10523
Той се изрече против австрийско присъединяване, до момента в който Украйна е във война, отбелязвайки, че то би основало проблеми по отношение на неутралитета на Австрия.

„ Никой австрийски боец няма да стъпи на украинска земя, до момента в който тя е зона на боен спор “, се споделя в мнението на Нехамер. „ Който желае да прати австрийски бойци в област на военни дейности, рискува те да не се завърнат живи “, продължава канцлерът, наблягайки, че съгласно него такова присъединяване „ е проблематично и във връзка с неутралитета на Австрия. “ 

Федералният президент Александър ван дер Белен се изрече в сряда в Рейкявик след довеждане докрай на срещата на върха на Съвета на Европа в Рейкявик за австрийска поддръжка при разминиране на цивилни обекти. „ Не разбирам за какво австрийското държавно управление към момента се бави по въпроса за обезвреждането на мини. “ И по-нататък: „ Подкрепата при разминиране на цивилни обекти като жилищни кооперации, учебни заведения, детски градини или селскостопански региони не е в несъгласие с австрийския неутралитет, а е филантропична активност. “

Становището на министърката на защитата Клаудия Танер е друго, през вчерашния ден тя съобщи в изявление по радиото, че сега е невероятно „ да се прави разлика сред филантропично и военно разминиране “ в Украйна. Освен това австрийските уреди за разминиране се намират в Западните Балкани. Обаче Австрия би подкрепила финансово европейска филантропична акция по неутрализиране на минни полета, прибавя министърката. В момента се изследват опциите за това, оповестява Българска телеграфна агенция.

В радиоинтервю през днешния ден заместник-министърът на външните работи на Украйна Андрий Мелник изрази разочарованието си от позицията на Австрия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР