В разгара на третата вълна на COVID-19 Германия се опитва

...
В разгара на третата вълна на COVID-19 Германия се опитва
Коментари Харесай

До магазина или на фризьор: само след негативен тест

В разгара на третата вълна на COVID-19 Германия се пробва да балансира сред възобновление на обществения живот и възходящия брой новозаболели. Така, да вземем за пример, единственият метод за берлинчани да пазарят в магазин за облекла или да посетят коафьор е да покажат отрицателен тест за ковид, съобщи bTV.

Въпреки сериозния брой на новозаболели в Берлин беше решено да не бъде дръпната „ спешна спирачка “ и да се върнат остарели ограничавания. Социалният живот обаче има цена и тя е отрицателен тест за ковид. Магазините, продаващи артикули от първа нужда, са освободени от условието. В други градове пък освен отрицателен тест е необходим за посещаване в магазин друг от хранителния, а и непокътнат авансово час.

Всъщност тази тактиката за отрицателен тест, като билет към нормалността, реализира възторг в едно малко, старинно градче в Германия - Тюбинген, което беше посочено като образец от канцлера Меркел. Там работи всеобхватна тактика за гратис тестване, а отрицателният резултат е по този начин скъпият ключ, водещ към обществения и културния живот. Стратегията е част от опит за връщане към нормалността, който до този миг макар сериозното намаляване на ограничения – не води до скок на новозаболелите.

На места с висок растеж на новите инфектирани обаче ограниченията се стягат. Ситуацията в Германия не по никакъв начин розова, даже е прекомерно надалеч от тази гама. Несигурността пораства, като е допустимо още преди Великден да се организира прибързано нова среща на управително равнище, която да донесе нова порция ограничавания. Тема, която касае нас българите директно, поради наближаването на изборния ден.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР